Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Gheaţă plină de bacterii şi germeni, descoperite în magazine din Capitală şi ţară. Pericolul la care ne expunem

Gheaţă plină de bacterii şi germeni! Asta au descoperit specialiştii de la Centrul Naţional pentru Expertizarea Produselor în laborator. Probele au fost aduse de inspectorii ANPC care au făcut controale la mai multe magazine din Bucureşti, Constanţa şi Giurgiu.

de Redactia Observator

la 14.05.2018 , 21:11

Gheaţă plină de bacterii şi germeni! Asta au descoperit specialiştii de la Centrul Naţional pentru Expertizarea Produselor în laborator. Probele au fost aduse de inspectorii ANPC care au făcut controale la mai multe magazine din Bucureşti, Constanţa şi Giurgiu. Din frigidere, gheaţa ajunge direct în paharele noastre, iar de acolo până la boală nu este decât un pas.

Cea mai periculoasă bacterie depistată de specialiştii de la Larex, în laborator, este Clostridium perfringens. Din cauza ei ne putem alege cu toxinfecţii alimentare severe, febră mare şi în unele cazuri, există şi risc de deces. Tot în gheaţă au fost descoperiţi într-un număr mult mai mare decât limita admisă şi alţi germeni care ne pot duce direct în spital. Asta i-a făcut pe cei de la Protecţia consumatorului să retragă din magazine aproape două mii de kilograme de cuburi de gheaţă, dar şi 5000 de pungi cu gheaţă. Inspectorii ANPC spun că vor continua controalele, mai ales acum când a început sezonul cald, iar băuturile cu gheaţă sunt printre cele mai consumate. 

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Gheaţă plină de bacterii şi germeni, descoperite în magazine din Capitală şi ţară. Pericolul la care ne expunem