Meniu
Search
x

Gică Popescu, gata să se întoarcă la o viaţă normală

Gică Popescu s-a îndreptat şi dă semne că e gata să se întoarcă la o viaţă normală. Este părerea judecătorilor care au decis că fostul internaţional poate fi eliberat din închisoare.

la 19.10.2015, 20:05
Vezi și

 Gică Popescu s-a îndreptat şi dă semne că e gata să se întoarcă la o viaţă normală. Este părerea judecătorilor care au decis că fostul internaţional poate fi eliberat din închisoare.

Până să se întoarcă la familia lui, Baciul mai are un pas: contestaţia procurorilor. DNA vrea ca fostul fotbalist să mai stea după gratii şi au explicat că nu au văzut negru pe alb cărţile scrise de fotbalist.

Apărătorul petentului depune la dosar un set de înscrisuri, constând într-o adeverinţă cu privire la achitarea prejudiciului, în integralitate, precum şi o adeverinţă, în original, din partea unei societăţi care este de acord să îl angajeze pe petent într-un post corespunzător pregătirii sale profesionale, dacă se va dispune liberarea condiţionată şi solicită instanţei încuviinţarea probei cu înscrisurile depuse.

Comisia a constatat sub acest aspect că deţinutul a executat, de la data de 04.03.2014 până la 24.09.2015, 570 zile, la care se adaugă 211 zile câştigate ca executate pe baza muncii prestate, în total 781 zile câştigate şi executate, fiind la prima analiză a comisiei.

Comisia a apreciat că deţinutul poate fi liberat condiţionat deoarece a fost stăruitor în muncă şi a dat dovezi temeinice de îndreptare.

Astfel, potrivit caracterizării ataşate la dosar, condamnatul a participat la activităţile de educaţie şi intervenţie psihosocială desfăşurate la nivelul secţiei de deţinere şi a desfăşurat activităţi productive în interiorul locului de deţinere din aprilie 2014. A elaborat şi publicat 4 lucrări ştiinţifice în perioada septembrie 2014 - martie 2015 iar în prezent este în curs de redactare a unei alte lucrări. Nu a fost sancţionat disciplinar pe perioada detenţiei iar pentru implicarea în cadrul activităţilor productive şi de reintegrare socială a fost recompensat de 11 ori în perioada mai 2014 - august 2015.

Se mai reţine că petentul execută pedeapsa în regim semideschis, nu este cunoscut cu antecedente penale iar pe perioada detenţiei a menţinut permanent legătura cu mediul de suport prin vizitele soţiei şi apeluri telefonice, beneficiind de sprijin moral şi material din partea familiei.

Reprezentantul Ministerului Public solicită respingerea cererii de liberare condiţionată a persoanei condamnate.. şi, implicit, respingerea propunerii Comisiei din cadrul Penitenciarului Jilava. Astfel, apreciază că nu sunt îndeplinite condiţiile cu privire la temeinicia cererii, iar concluzia comisiei de liberare este una extrem de generică, respectiv petentul poate fi liberat condiţionat pentru că prezintă dovezi temeinice de îndreptare. Totodată, în concluzia sa, Comisia nu a amintit de acele lucrări ştiinţifice, în lipsa cărora, prin neataşare la dosar, nici instanţa şi nici parchetul nu pot să le consulte. Mai mult decât atât, caracterul ştiinţific nu a fost atestat de nicio instituţie cu atribuţii în acest sens. Categoric aceasta atribuţie excede Comisiei de liberare. Nu există posibilitatea de a se cunoaşte conţinutul acestor lucrări pentru a înţelege în ce măsură Comisia de liberare a stabilit acel caracter ştiinţific al lucrărilor.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Gică Popescu, gata să se întoarcă la o viaţă normală