Antena Meniu Search
x

Gigi Becali l-a trimis pe Moş Crăciun în casa lui Florinel

După ce au aflat de cazul lui Florinel de la Observator, autorităţile din Ploieşti dau şi acum din colţ în colţ. Au alte priorităţi. De exemplu, infrastructura, spun ei. Nu s-a găsit nici măcar un medic pentru tânărul care, la 18 ani, cântăreşte 16 kilograme.

Vezi și

Florinel nu poate vorbi, nu se poate mişca. Dar simte bucuria tatălui. Omul simplu, sărac şi istovit de atâtea drumuri la uşa autorităţilor.

Pentru prima oară, vede că o echipă de la Direcţia de Asistenţă Socială se interesează de băiatul lui. Şi prinde încredere. Pentru puţin timp, însă...

Reporter: Haideţi, intraţi înăuntru.

Inspector: Nu, e cineva înăuntru.

Reporter: Noi facem evaluarea.

Înăuntru era echipa noastră de filmare. De la noi au aflat de Florinel. Dar nu sunt încântaţi. Aşa că vizita s-a încheiat înainte să înceapă.

Reporter: De ce plecaţi?

Inspector: Nu plec, aştept un telefon.

Au aşteptat telefonul în maşină. Apoi, au plecat. Nici astăzi, pe Florinel, nu l-a văzut un medic. Aşa că tatăl îl tratează cu. unguente, cum ştie el.

Hai, că ne facem bine, am luat ALIFIE, îi spune tatăl lui Florin.

Suferă de tetrapareză spastică psiho-motorie. O boală care l-a transformat pe Florin într-un schelet - viu. Cântăreşte doar 16 kilograme.

RADU PETRESCU, VICEPRIMAR: Se face o anchetă socială, însă nu e suficient nici pe departe o vizită la faţa locul.

Este viceprimarul din Ploieşti. Recunoşte că a aflat de caz de la televizor. Dar nu are nimic să-şi reproşeze. Chiar şi acum, în al 12-lea ceas, spune că... viaţa n-are prioritate!

RADU PETRESCU, VICEPRIMAR: Este clar că această problematică a locuinţelor sociale nu a fost prioritară, s-a investit în cu totul alte direcţii, în infrastructură, în rutieră.

Când se aştepta mai puţin însă, familia lui Florin a primit un ajutor. Din spatele gratiilor, Gigi Becali le-a oferit 20.000 de lei. Consilierul lui le-a adus banii acasă:

S-a gândit să ajute, în prag de sărbători, v-a trimis nişte bani.

Domnule Gigi Becali, dacă mă vedeţi acum, nu ştiu cum vi se pare de mine. L-am chemat pe taica preot şi băiatul meu şi-a revenit!, a spus tatăl lui Florin.

Şi-a văzut de multe ori copilul mai aproape de moarte decât de viaţă. Tânărul captiv în trupul inert are nevoie de kinetoterapie şi fizioterapie. Dar nici astăzi, statul nu face nimic pentru el.

Primăria i-a promis că, poate, la anul, se va găsi o locuinţă socială pentru ei. Una care să aibă căldură şi energie electrică. Asta dacă boala va mai aştepta puţin şi nu-l va stoarce de tot de viaţă pe Florinel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Gigi Becali l-a trimis pe Moş Crăciun în casa lui Florinel