Antena Meniu Search
x

Glamping în Bucovina, vacanţa la cort reinventată în vreme de pandemie

Dacă aveţi senzaţia că o ieşire cu cortul în natură este un test de supravieţuire pe care numai cercetaşii îl trec cu brio, nu aţi aflat încă de un concept nou: glamping-ul. Cazarea se face în corturi de lux, în zone pitoreşti şi cu confortul de la hotel. Un sucevean a investit într-o astfel de afacere şi promite că e destinaţia perfectă pentru o vacanţă de vis. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 15.07.2020, 14:25

Vezi și
  • Două nopţi de cazare costă 400 de lei.
  • Cele 5 corturi sunt la baza unui deal din comuna suceveană Crucea.

Nici corturile nu mai sunt ce erau odată. Aici, în inima Bucovinei, cineva s-a gândit să transforme experienţa extremă într-un moment de lux şi relaxare. Este vorba despre glamping, un nou tip de petrecere a timpului liber care îmbină statul în natură şi confortul. 

"Se apropie de pensiune şi de hotel mai degraba decât de un cort normal", spune un turist.

Chiar dacă vorbim despre un cort veritabil, spaţiul interior şi amenajarea lui îi satisfac şi pe cei mai pretenţioşi turişti. 

"Peisajul, faptul că avem condiţii. Recunosc că nu mă aşteptam! Când mi s-a zis că mergem cu glamping-ul nu credeam că avem nici măcar duş", afirmă o turistă.

În plus, este cea mai sigură variantă de cazare în pandemie. 

"Sincer, corturile sunt plasate la o distanţă bună şi în cort se pot plasa doar două persoane şi nu e o zonă foarte aglomerată, aşa că e foarte Ok", declară o turistă.

Turiştii care vin aici plătesc 400 de lei de persoană pentru două nopţi de cazare. Dar primesc şi ceva în plus ... aventură. 

Bogdan Jurescu, responsabil resort glamping: Două nopţi de cazare la glamping, cu două coborîri la megatiroliana de la Palma, o tură cu atv-ul prin Obcinele Bucovinei şi o coborîre de circa trei ore cu barca de rafting sau cu caiacul pe râul Bistriţa.

Cele 5 corturi de glamping sunt amplasate la baza unui deal din comuna Crucea. Destinaţia este perfectă atât pentru tineri dornici de distracţie cât şi pentru familii în căutarea unui mod inedit de a petrece timpul liber. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Glamping în Bucovina, vacanţa la cort reinventată în vreme de pandemie