Antena Meniu Search
x

Lemne de foc vândute direct în pădure, în Argeş, iar clienţii primesc bon fiscal

Azi e cald, mâine-i frig. Cum vremea este schimbătoare, oamenii au început deja să cumpere lemne pentru iarnă. În Argeş, lemnul se vinde direct în pădure, iar clienţii primesc bon fiscal.

de Redactia Observator

la 09.10.2019, 15:05

Vezi și

Azi e cald, mâine-i frig. Cum vremea este schimbătoare, oamenii au început deja să cumpere lemne pentru iarnă. În Argeş, lemnul se vinde direct în pădure, iar clienţii primesc bon fiscal. Aşadar, nimic ilegal. Numai că preţul se dublează până ajunge la poarta clientului. Specialiştii spun că totul se explică prin cheltuielile de transport şi forţa de muncă.

În fiecare zi, în pădurile din Argeş, oamenii vin să îşi încarce în căruţele cu lemne pentru iarnă. Un metru cub costă 220 de lei, iar arborii sunt puşi la pământ doar de către pădurari. Apoi, începe munca clientului. Tăierea lemnelor şi transportul până acasă.

De la tariful iniţial şi până ajunge la poarta clientului, preţul lemnului creşte. Într-o singură căruţă intră puţin peste 2 metri cubi de lemn, iar dacă se adaugă toate cheltuielile necesare, clientul ajunge să plătească 1.200 de lei pentru încălzirea pe o lună.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pentru vânzările din teren, pădurarii au fost dotaţi cu case de marcat. Clienţii plătesc doar cash şi primesc un bon care este ataşat la un aviz. Aşa poate demonstra că lemnul a fost cumpărat legal.

În România, 85% dintre gospodăriile din mediul rural se încălzesc cu lemne.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Lemne de foc vândute direct în pădure, în Argeş, iar clienţii primesc bon fiscal