Gospodinele se întrec în preparate tradiționale de Paște. Rețete și secrete dulci din Neamţ şi Cluj
Pregătirile pentru Paşte sunt în toi, iar gospodinele se întrec în preparate tradiţionale. Însă la loc de cinste este. desertul. Dacă în Neamţ, cozonacii sunt pregătiţi cot la cot de gospodinele de pe ambele maluri ale Prutului, în Cluj se merge pe varianta modernă.
Pregătirile pentru Paşte sunt în toi, iar gospodinele se întrec în preparate tradiţionale. Însă la loc de cinste este. desertul. Dacă în Neamţ, cozonacii sunt pregătiţi cot la cot de gospodinele de pe ambele maluri ale Prutului, în Cluj se merge pe varianta modernă.
Pregătirea este esenţială pentru doamna Lenuţa. Fiecare ingredient este adăugat la momentul potrivit, pentru un cozonac cât mai mare şi mai pufos.
Însă orice gospodină experimentată ştie că pentru un cozonac bun nu este nevoie doar să ai toate ingredientele de pe listă.
După ce este frământat, cozonacul este numai bun de pus în forme.
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 15 februarie, Sfântul Apostol Onisim. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 15-16 februarie. Ce nu trebuie să ratezi
- Antrenează-ți creierul ca un campion: Cursurile Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, Sesiunea...
- 14 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
Iar, la final, preparatul-minune ajunge în cuptor. Nu înainte de a i se adăuga ultimul ingredient.
În cealaltă parte a ţării, în Cluj, Tudor s-a pregătit de Paşte cu preparate atipice. Pentru el, eclerele sunt soluţia.
Iar afacerile cu eclere merg în familie. Delicioasele preparate sunt pregătite în laborator de mătuşa lui Tudor.
Fie că preferaţi eclerele sau cozonacii, toate gospodinele sunt de acord: important este să vă bucuraţi de ele alături de cei dragi.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰