Antena Meniu Search
x

Grăsimile nesănătoase vor fi interzise

Mâncarea de zi cu zi ar putea avea alt gust. Americanii au declarat război grasimilor artificiale pe care vor să le interzică pentru că nu ar fi sigure pentru consum.

Vezi și

Mâncarea de zi cu zi ar putea avea alt gust. Americanii au declarat război grasimilor artificiale pe care vor să le interzică pentru că nu ar fi sigure pentru consum. 

Astfel, susţin cei de la Administraţia pentru alimente şi medicamente, numărul problemelor grave de sănătate s-ar putea micşora. În ţara noastră, acest tip de grăsimi este prezent în mare parte in mâncărurile semipreparate şi fast-food.

Porţiile generoase, pline de grăsimi hidrogenate sunt favoritele multor români. Americanii, însă, au hotărât să interzică aceste grăsimi nocive pentru organism.

Covrigi, gogoşi, mâncăruri semipreparate sau fast food, toate sunt produse care conţin cantităţi ridicate de grăsimi hidrogenate. Până şi banalele foi de plăcintă pentru plăcinta tradiţională românească au în compoziţie margarină.

Iar margarina se găseşte şi în produsele de patiserie pe care românii le consumă zilnic. Grăsimile hidrogenate pot produce în timp afecţiuni grave.

În România, două din trei persoane suferă de boli de inimă, iar vârsta celor afectaţi este de la an la an tot mai mică. La fiecare jumătate de oră, un român suferă de infarct miocardic, iar unul din zece nu supravieţuieşte.

Autorităţile americane de reglementare în domeniul alimentaţiei au anunţat că este necesar ca acizii graşi nesaturaţi să fie interzişi în reţeaua alimentară în următorii trei ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Grăsimile nesănătoase vor fi interzise