Antena Meniu Search
x

16 oameni au murit, 70 de cazuri de gripă în 24 de ore într-un singur spital din Bucureşti, dar ministrul Sănătăţii suţine că nu e epidemie

În numai şapte zile, gripa a dublat numărul de morţi. 16 pacienţi au fost răpuşi în România de virusul gripal.

Vezi și

În numai şapte zile, gripa a dublat numărul de morţi. 16 pacienţi au fost răpuşi în România de virusul gripal, potrivit unui raport făcut public de Ministerul Sănătăţii. Sunt mii de îmbolnăviri în toată ţara şi tot mai multe spitale care au intrat în carantină. Şi totuşi, în prima declaraţie publică de la preluarea mandatului, noul ministru al Sănătăţii spune că în România NU există epidemie de gripă, ci doar focare locale.

Peste o sută de mii persoane au fost diagnosticate cu infecţii respiratorii în toată România, cu 23% mai multe decât la sfârşitul lui ianuarie. 

Oficialii din Ministerul Sănătăţii spun că nu este epidemie, deşi numărul deceselor s-a dublat de la o săptămână la alta. Sunt 16 morţi, pe lista anunţată astăzi de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Focarele despre care vorbesc autorităţile închid spitale în Bucureşti, Iaşi şi Constanţa. 

Sute de pacienţi ajung zilnic la urgenţe. Într-un singur spital din Bucureşti au fost diagnosticate 70 de cazuri de gripă în 24 de ore. 

Epidemiologii spun că noul val de gripă se transmite mai repede în aglomerările urbane din sudul ţării. 

Încă nu este târziu să ne vaccinăm. În cazul celor deja bolnavi, câteva recomandări grăbesc vindecarea. Şapte sau opt ore de somn pe noapte sunt vitale. La fel, şi alimentaţia bogată în legume şi fructe, izolarea la domiciliu şi hidratarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » 16 oameni au murit, 70 de cazuri de gripă în 24 de ore într-un singur spital din Bucureşti, dar ministrul Sănătăţii suţine că nu e epidemie