Antena Meniu Search
x

Gripa a mai făcut o victimă. 39 de oameni au fost uciși de virusul gripal

Gripa a mai făcut o victimă. Bilanţul negru a ajuns la 39 de morţi, anunţă autorităţile. Este vorba despre o femeie în vârstă de 51 de ani, din judeţul Prahova, care avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinată anti-gripal.

Vezi și

Gripa a mai făcut o victimă. Bilanţul negru a ajuns la 39 de morţi, anunţă autorităţile. Este vorba despre o femeie în vârstă de 51 de ani, din judeţul Prahova, care avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinată anti-gripal. La fel ca în toate celelalte cazuri.

Deocamdată autorităţile încă ezită să declare epidemia, dar chiar ministrul a recunoscut că suntem în pragul ei. Au fost două săptămâni epidemice consecutive în care numărul cazurilor diagnosticate l-a depăşit pe cel al cazurilor estimate.

Dacă la fel se va întâmpla şi în a treia săptămână, atunci va fi declarată epidemia. Vom afla săptămâna viitoare, când se aşteaptă anunţul celor de la Institutul Naţional de Sănătate publică.

Ministerul Sănătății va urgenta procedurile pentru a achiziționa un număr suplimentar de aproximativ 25.000 de doze de vaccin. Se estimează că săptămâna viitoare se va începe distribuirea acestora la cabinetele medicilor de familie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Gripa a mai făcut o victimă. 39 de oameni au fost uciși de virusul gripal