Antena Meniu Search
x

Președintele Grupului Feroviar Român, arestat preventiv. Ce dovezi au procurorii

Procurorii DNA cer arestarea lui Gruia Stoica, preşedintele Grupului Feroviar Român, care a fost reţinut ieri pentru cumpărare de influenţă.

Vezi și

El i-ar fi promis 3 milioane de euro unui avocat pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la o licitaţie. Gruia a fost dus la Curtea de Apel Bucureşti unde judecătorii vor stabili dacă îl vor aresta sau nu pentru 29 de zile.

Există dovezi, spun procurorii DNA care au interceptat mai multe discuţii pe care patronul Grupului Feroviar Român le-a avut într-un restaurant din Bucureşti cu avocatul Doru Boştină.

Potrivit interceptărilor din 22 ianuarie, Gruia Stoica încerca să ajungă la numele grele din Ministerul Transprturilor prin intermediul avocatului.

Stoica Gruia: Cine este mai influent acolo, Fenechiu sau Găurean?

Doru-Cătălin Boştină: Fenechiu nu mai are cum.

Boştină Doru-Cătălin: Să ştim preţul…

Gruia Stoica: Preţul, să ştim tot, să trimită ăla acolo. Să trimită un om de-al meu şi să-şi vadă de treaba lui… La partea asta suntem… Şpăgile. Boştină, nu te pune cu mine… cu ăsta, că nu-i arde.

Gruia Stoica vroia să afle preţul oferit de CFR Marfă la licitaţia pentru transportarea cărbunelui în beneficiul Complexului Energetic Oltenia.

Dorea astfel să obţină un contract de 48 de milioane de euro. Pentru a câştiga licitaţia, Stoica i-a promis avocatului 3 milione de euro.

Atras de sumă, Boştină l-a sunat imediat pe fostul secretar de stat de la Transporturi, Călin Găurean.

Doru Boştină: "Să trăiţi! Când eraţi mare în funcţia asta, ne mai băgaţi şi pe noi în seamă, mai fumam o ţigară, mai alea, alea, alea… Mă mai lăudam şi eu, uite, mă, am şi eu un prieten ministru. Mai putem să mai ?"

La întâlnire de a doua zi Găurean îi spune însă că nu poate să-i aranjeze o întâlnire cu directorul general al CFR Marfă Alexandru Drăghici şi îl sfătuieşte să ia legătura cu fostul ministru Relu Fenechiu.

"La 24.01.2014, inculpatul Stoica Gruia a transmis un SMS către Fenechiu Relu cerându-i „5 minute" pentru o întâlnire. Fenechiu Relu i-a răspuns că se află în Iaşi. Nici în zilele următoare se pare că nu a avut loc o întâlnire între cei doi."

Procurorii mai notează în referat că directorul general al CFR Marfă n-a putut fi audiat în această cauză deoarece pe 23 ianuarie a suferit un atac cerebral, acum aflându-se în comă la Spitalul Elias.

Gruia Stoica a vrut anul trecut să cumpere pachetul majoritar de acţiuni al CFR Marfă, însă tranzacţia nu s-a finalizat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Președintele Grupului Feroviar Român, arestat preventiv. Ce dovezi au procurorii