Antena Meniu Search
x

Gruia Stoica la arestare

Procurorii DNA cer arestarea lui Gruia Stoica, preşedintele Group Feroviar Român, care a fost reţinut ieri pentru cumpărare de influenţă. Patronul GFR e acuzat că ar fi dat 3 milioane de euro unui avocat pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la o licitaţie organizată de Complexul Energetic Oltenia

Vezi și

 A fost făcut public referatul cu propunere de arestare preventivă. În acesta apar mai multe interceptări dintre avocatul Doru Boştină şi Gruia Stoica. Omul de afaceri îi propune acestuia 3 milioane de euro, numiţi 3 beţe în conversaţia dintre cei doi.

Astfel încât acesta să intervină la persoane importante din cadrul Ministerului Transporturilor şi să se afle oferta cea mai bună a CFR Marfă, iar la licitaţa organizată de complexul energetic Oltenia, grup feroviar român deţinut de Gruia Stoica să depună o ofertă mai bună decât a celor de la CFR Marfă.

Pentru acest lucru Doru Boştină ar fi încercat sa intervina atat la fostul ministrul al transporturilor, Relu Fenechiu cât şi la un fost secretar de stat, doar că nu ar fi reuşit.

Cert este că se pedepseşte şi intenţia de a face trafic de influenţă, spun procurorii DNA.

Prin urmare cei doi au fost puşi sub învinuire, atât Stoica Gruia cât şi Doru Boştină. Unul dintre aceştia a fost reţinut deoarece ar fi încercat să se sustragă urmăririi penale, neprezentându-se la DNA deşi era în Bucureşti.

A fost luat cu cătuşe de anchetatori iar acum se află la Curtea de Apel Bucureşti unde procurorii urmează să decidă dacă îl vor aresta sau nu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Gruia Stoica la arestare