Gurmanzii au dat năvală la festivalul delicateselor din porc de la Bihor
Un festival a ghiftuit gurmanzii astăzi, în Bihor. Până departe, s-a răspândit prin aer mirosul deliciilor făcute numai din porc. Friptură pe grătar, cârnaţi dar şi jumări stropite cu pălincă de Bihor i-au încântat peste măsură pe vizitatori
Un festival a ghiftuit gurmanzii astăzi, în Bihor. Până departe, s-a răspândit prin aer mirosul deliciilor făcute numai din porc. Friptură pe grătar, cârnaţi dar şi jumări stropite cu pălincă de Bihor i-au încântat peste măsură pe vizitatori
Ceaunele aburinde se golesc văzând cu ochii. Porţii întregi cu bunătăţi din porc s-aşază pe masa mare din lemn. Acolo, gurmanzii se simt cel mai bine. Pofticioşii nu mai rabdă şi se-apropie, pe rând, cu emoţie. Varza cu ciolan e încă fierbinte. Toate sunt la superlativ. Jumările, mămăliguţa, cârnaţii, caltaboşii, murăturile - de toate culorile. Tentaţia e mare. După degustare, în sufletul gurmandului se strecoară un mic regret. Tărie nu poate să guste, c-a venit cu maşina.
Douăzeci şi două de comune din Bihor şi-au expus preparatele tradiţionale în cântece şi jocuri populare specifice. Iar totul s-a gătit sub privirile vizitatorilor. Carnea de porc s-a tocat şi preparat chiar acolo. Ingredientele sunt tradiţionale. Carne, grăsime, sare, piper, usturoi şi un pic de boia iute.
Veselia a fost mare. S-a cântat, s-a şi dansat, iar toată lumea a plecat cu zâmbetul pe buze. Şi cu burta plină, desigur.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰