Antena Meniu Search
x

Guvernanţii vor să reducă numărul maşinilor înmatriculate în Bulgaria

Mai exact să le lase să circule la noi doar trei luni, de la intrarea în ţară. Taxa de mediu este în România de aproape 10 ori mai mare decât la vecinii bulgari

Vezi și

Mai exact să le lase să circule la noi doar trei luni, de la intrarea în ţară. Taxa de mediu este în România de aproape 10 ori mai mare decât la vecinii bulgari

Proiectul de lege propus limitează perioada de circulaţie pe drumurile româneşti la 90 de zile pentru maşinele înscrise în afara ţării. 

E soluţia cea mai sigură pe care firma care-ţi înmatriculează maşina în Bulgaria ţi-o propune ca să scapi de grija legilor româneşti apărute deja sau în curs de apariţie. Apoi, cinci ani de zile, circuli liniştit cu maşina înscrisă la vecini. Odată ce devii rezident în Bulgaria, proiectul de lege care te-ar obliga să circuli doar trei luni de la intrarea în ţară nu mai e valabil. Dar rezidenţa nu-i singura soluţie.

Iar clienţi pentru afaceriştii cu număr de Bulgaria sunt cu miile. Motivul principal: taxa de mediu uriaşă de la noi. Proiectul de lege propus limitează perioada de circulaţie pe drumurile româneşti la 90 de zile pentru maşinele înscrise în afara ţării.

Deocamdată, Ministerul Mediului nu are în vedere reducerea taxei. Numai anul trecut una din zece maşini implicate în accidentele rutiere din ţara noastră era înscrisă în Bulgaria. 90% dintre ele nu aveau actele în regulă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Guvernanţii vor să reducă numărul maşinilor înmatriculate în Bulgaria