Antena Meniu Search
x

Părinţii reacţionează după plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului. Măsura ar putea avea consecinţe grave!

Soarta părinţilor s-a decis astăzi, prin ordonanţă de urgenţă. Aleşii au plafonat din nou indemnizaţiile pentru creşterea copiilor. Nimeni nu va primi mai mult de 8.500 de lei pe lună, începând chiar de luna viitoare.

Vezi și

Soarta părinţilor s-a decis astăzi, prin ordonanţă de urgenţă. Aleşii au plafonat din nou indemnizaţiile pentru creşterea copiilor. Nimeni nu va primi mai mult de 8.500 de lei pe lună, începând chiar de luna viitoare.

Să fii părinte în România poate fi o adevărată provocare. Mai ales că legile privind indemnizaţia pentru creşterea copilului se schimbă de la o guvernare la alta. Iar în cazul gemenilor, problemele se dublează, dar nu şi banii.

ANTONELA, mamă gemeni:

Ne descurcăm cum putem. Soţul încearcă să mai facă ceva în timpul liber ca să ne descurcăm.

Antonela primeşte o indemnizaţie de puţin peste 1.500 de lei, pentru primul copil. Pentru al doilea, conform legii, ar trebui să obţină suma minimă de 1.233 de lei pe lună.

ANTONELA, mamă gemeni:

Ţinând cont că eu am gemeni nu mi se dă dublu. sunt doi copii. Dacă aş fi născut la anul mi se dădea dublu. Acum mi se dă doar o mie de lei. Nu este corect. Toate cheltuielile sunt la fel!

MIHAELA, tânără mamă:

Nu te descurci! Dacă nu ai sprijin din partea părinţilor, dacă nu-ţi mai iei un job part time, nu te descurci.

Legea indemnizaţiei pentru creşterea copilului a fost modificată în urmă cu un an. Astăzi, însă, a fost schimbată, din nou, prin ordonanţă de urgenţă. Niciun părinte nu va primi mai mult de 8.500 de lei pe lună.

ANA MAIŢA, preşedinte ASOCIAŢIA MAME PENTRU MAME:

Nu suma ne deranjează, ci faptul că părinţii români sunt lipsiţi de predictibilitate, faptul că taxele şi impozitele pe venituri mari nu sunt plafonate, ci corespondente cu veniturile generate.

Şi, în timp ce părinţii vor siguranţă, guvernanţii au decis să aplice noua regulă începând cu luna viitoare.

În prezent, în România 1.100 de părinţi încasează o indemnizaţie de peste 9 mii de lei . Iar cea record este de 159.000 de lei, pe lună . Asta, în vreme ce 108.000 de părinţi încaseată ce amai mică indemnizaţie de aproape 1.300 de lei pe lună.

Specialiştii spun că o astfel de modificare ar putea duce la scăderea natalităţii, aşa cum s-a întâmplat şi în 2010, atunci când indemnizaţia a fost, din nou, plafonată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Părinţii reacţionează după plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului. Măsura ar putea avea consecinţe grave!