Antena Meniu Search
x

Guvernul a decis majorarea ajutoarelor acordate veteranilor și văduvelor de război

Guvernul a aprobat o hotărâre privind majorarea la 335 de lei a ajutorului anual acordat veteranilor și văduvelor de război, precum și accidentaților de război

Guvernul a aprobat o hotărâre privind majorarea la 335 de lei a ajutorului anual acordat veteranilor și văduvelor de război, precum și accidentaților de război, pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice, informează un comunicat al Executivului.

Potrivit sursei citate, veteranii de război, văduvele de război, precum și accidentații de război în afara serviciului ordonat, care au suferit o infirmitate, vor primi un ajutor anual în cuantum de 335 de lei, acordat pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice.

În acest sens, Executivul a aprobat o hotărâre "ce stabilește cuantumul ajutorului acordat în 2015, în creștere cu 11% față de cel de anul trecut, respectiv de la 300 de lei la 335 de lei", acest cuantum stabilindu-se anual, în funcție de evoluția prețurilor și posibilitățile de susținere din bugetul de stat.

"De ajutorul anual vor beneficia 17.688 de persoane, iar plata ajutorului anual din bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice se efectuează de către casele teritoriale de pensii publice. Plata acestui ajutor se asigură de la bugetul de stat, prin bugetele ordonatorilor principali de credite care efectuează plata indemnizațiilor de veteran de război. Suma necesară este prevăzută în bugetele Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații", menționează comunicatul Guvernului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Guvernul a decis majorarea ajutoarelor acordate veteranilor și văduvelor de război