Meniu LIVE
Search
x

Hainele personalizate care spun povești, tot mai căutate (Video)

Articolele de îmbrăcăminte unicat, care spun povestea celei sau celui care le poartă, sunt tot mai căutate de persoanele care vor să se remarce. Te simţi altfel într-o rochie creată special pentru tine, pe care n-ai cum s-o vezi pe altcineva.

De Redactia Observator la 06.09.2019, 14:07
Vezi și

Articolele de îmbrăcăminte unicat, care spun povestea celei sau celui care le poartă, sunt tot mai căutate de persoanele care vor să se remarce. Te simţi altfel într-o rochie creată special pentru tine, pe care n-ai cum s-o vezi pe altcineva. Şi uite aşa au apărut artişti care perosnalizează piese vestimentare. Piese destinate evident şi domnilor, nu doar doamnelor. Orice tricou sau pereche de jeansi pot fi pictate manual. Şi gata, ai un articol unic.

Nu de puţine ori, am auzit că stilul vestimentar vorbeşte despre noi. Culorile care predomină în garderobă, texturile materialelor pe care le purtăm şi combinaţiile cromatice pe care alegem sa le facem ne reprezintă şi ne descriu. Iar hainele pictate manual au devenit din ce în ce mai căutate, pentru că spun poveşti.

Ioana Vlăsceanu, manager atelier de creaţie: Vin cu fotografii, vin cu schiţe, vin cu detalii, vin cu mesaje, am făcut portretele animalelor de comapnie, am făcut o întreagă poveste pictată pe o cămaşă pentru reîntoarcerea unui membru într-o familie, nu există limite atunci când vorbeşti de pictură manuală pe obiecte vestimentare.

Tehnica este aleasă în funcţie de cerinţele clientului.

Ioana Vlăsceanu, manager atelier de creaţie: Întreg procesul porneşte de la schiţă, după care urmează partea pictarea propriu zisă care poate fi realizată prin mai multe tehnici, acuarelă sau pictură startificata, apoi partea de uscare, apoi fixare la cald. Sunt cele care sunt în genul picturilor în ulei, care sunt puţin în relief, sunt cele care sunt foarte mult pe bază de apă şi se bazează pe absorbţia materialuui, cu culori mai pale, sunt cele schiţă, sunt cele care se fac abstract.

Iar specialiştii recomandă ca picturile să fie făcute pe ţesături naturale, cu geluri special create pentru materiale textile. În atelier, iată, un tricou alb s-a transformat într-un tablou, în mai puţin de o oră. Artiştii pot picta peisaje, fructe, flori, pot desena mesaje sau modele abstracte.

Un pic de grijă trebuie să avem şi noi. Hainele pictate manual se curăţă cu atenţie aşa încât modelul să rămână intact pentru cât mai multă vreme.

Ioana Vlăsceanu, manager atelier de creaţie: Importantă este temperatura, necesită spălare manuală sau la program uşor la maşină la 30, 40 de grade.

Pentru o rochie, un sarafan sau o fustă cu un model complex, preţurile pot ajunge la câteva sute de lei. Iar un unicat nu sună rău nici în picioare.

Diana Nedea, manager magazin pantofi: Pe noi, femeile, ne încântă ideea de a perosnaliza ceva şi de a avea un produs numai şi numai al nostru, ne place foarte mult să ne punem amprenta personală pe ceea ce purtăm. Atunci când este vorba de peronalizare, mergem către motive florale, diafane, feminine.

Specialiştii recomandă ca pantofii din piele, pictaţi manual să fie curăţaţi cu un prosop umezit cu apă caldă şi nu cu creme sau loţiuni.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Hainele personalizate care spun povești, tot mai căutate (Video)