Antena Meniu Search
x

Halloween cu Luna Albastră, cei mai încântaţi sunt copiii

În această noapte este Halloweenul, o sărbătoare "de groază", iubită de tot mai mulţi români. Decorul va fi unul înfricoşător, pentru prima dată în ultimii 76 de ani, vom avea o lună albastră. Cei mai încântaţi sunt copiii care şi-au pregătit dovlecii şi costumele speciale. Şi comercianţii îşi freacă mâinile de bucurie. Se aşteaptă la vânzări mai mari cu 20 la sută faţă de anul trecut.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 31.10.2020, 22:59

Vezi și
  • Sunt ani buni de când Halloweenul, una dintre cele mai vechi sărbători de origine celtică, are succes şi la români
  • Dovleacul e vedeta zilei

Alina şi Alex: "Sarbatorim Halloween de vreo cinci ani,de cand Alex avea tot vreo 5 ani, la munte si de obicei copilasii de prin vecini mai mergeau la colindat, vecinii le mai dadeau dulciuri. Anul asta fiind pandemia o sa sarim paste povestea cu colindatul si am cumparat dulciurile sa ne bucuram de ele acasa, dar incercam sa ne distram si sa fim optimisti de dragul celor mici"

Concurenţa e aprigă. Richard a pariat pe costum.

Richard: "Nu prea am avut timp sa fac ceva special, asa pe zilele astea m-am pregatit asa cu un costum dragut. E asa ca o fantoma, e dragut, doar ca arata ciudat"

În România s-a dezvoltat latura comercială a sărbătorii. Pieţele agroalimentare sunt pline de bostani scris 1 la preţuri pentru toate buzunarele. De la cinci lei kilogramul - la 20 lei.

Însă nu toată lumea cumpără dovleci pentru a-i sculpta.

"Cautam un dovleac sa il fac la cuptor. Pur si simplu il tai in doua si il bag la cuptor"

Companiile de aranjamente florale şi cadouri se aşteaptă scris 2 la vânzări cu 20% mai mari decât anul trecut.

Marius Dosinescu, fondatorul unei florarii: "s-au vandut foarte foarte bine dovlecii cu flori, cupolele la care am mai adaugat cateva elemente de halloween - un paiajen, o panza de paiajen. Estimăm ca toata perioada aceasta de cinci sase zile va genera vanzari de aproape 15 mii euro"

Prețul unui aranjament floral de Halloween începe de la 159 lei. Sunt însă şi decoraţiuni de 100 de euro. Ca atmosfera să fie şi mai înfricoşătoare cerul acestei nopţi va fi luminat de o lună plină. Fenomenul blue moon este rar, ultima dată s-a întâmplat de halloween în 1944.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Halloween cu Luna Albastră, cei mai încântaţi sunt copiii