Antena Meniu Search
x

Haos în sistemul medical din toată ţara. Doctorii de familie protestează, pacienții suferă

Este în continuare haos în sistemul medical din toată ţara! Medicii de familie îşi continuă protestul şi mulţi dintre ei refuză să mai semneze contractul cu CAS

Vezi și

Este în continuare haos în sistemul medical din toată ţara! Medicii de familie îşi continuă protestul şi mulţi dintre ei refuză să mai semneze actele adiţionale la contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. În Prahova, doar jumătate dintre ei au cedat în favoarea pacienţilor.

Un bărbat trebuie să se opereze luni şi are nevoie de o trimitere de la medicul de familie. Este pe ultima sută de metri şi nu ştie unde să mai alerge pentru hârtii.

Chiar dacă el însuşi are probleme, este înţelegător şi cu medicii.

Medicii prahoveni nu vor să mai semneze actul adiţional la contractul cu Casa până nu se rezolvă problemele grave din sistem.

Simona Schnelbach: "Aproape zilnic sistemul nu merge. Plătiţi reţete, noi ne plimbăm pe drum pt scrisori medicale, sunt pacienţi cu afecţiuni grave şi din 6 în 6 luni trebuie să facă coadă la medic, când aceste medicamente sunt în continuitatea tratamentului fiind o boală cronică."

Oana Damian, medic primar medicina de familie: "Nu a fost dorinţa noastră, am sperat să nu se ajungă aici. Sunt numai promisiuni care nu sunt trecute pe hârtie, într-un act guvernamental."

Reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate încearcă să liniştească pacienţii şi vin cu soluţii.

Cătălin Tudorache purtător de cuvânt CAS Prahova: "Dacă asiguraţii de pe listele celor care nu doresc să mai intre în rel cu cAS au tot dreptul să se înscrie pe lista unui alt medic de familie."

Iar cei care sunt în situaţii grave nu trebuie să dispere.

Cătălin Tudorache purtător de cuvânt CAS Prahova: "Toţi asiguraţii care au urgenţe medicale şi afecţiuni cronice se pot adresa direct medicului specialist sau spitalului fără a mai fi necesar bilet de trimitere din partea medicului de familie."

Spre deosebire de Prahova, în Iaşi medicii au renunţat la doleanţe, din milă pentru pacienţii lor. 

Sunt însă foarte multe judeţe în toată ţara, unde protestul medicilor de familie continuă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Haos în sistemul medical din toată ţara. Doctorii de familie protestează, pacienții suferă