Antena Meniu Search
x

Euro, un nou maxim istoric. Urmează un nou val de scumpiri

Haosul de pe scena politică aruncă euro în aer. În a treia zi consecutiv, moneda europeană a fost cotată la o nouă valoare istorică.

Vezi și

Haosul de pe scena politică aruncă euro în aer. În a treia zi consecutiv, moneda europeană a fost cotată la o nouă valoare istorică. Se apropie de pragul critic de 4 lei şi 67 de bani. Pentru români, înseamnă efecte în lanţ. 

Euro a atins un nou maxim istoric. E a doua zi consecutiv săptămâna asta când avem un nou maxim. Am mai avut încă două recorduri ale euro şi săptămâna trecută când România a rămas fără premier.

Nu ştim până unde va putea urca euro, dar sunt voci care spun că vom avea în curând un euro extrem de puternic care va ajunge la 4 lei şi 70 de bani sau chiar 4 lei şi 75 de bani. 

Preţul la pompă are în România cea mai rapidă creştere, în acest început de an, din toată Europa. Un litru de motorină a ajuns să coste în Capitală 5 lei şi 63 de bani. 

Pe acelaşi subiect

În ultimele luni combustibilul s-a scumpit cu un leu litrul. Avem cea mai mare creştere din toată Uniunea Europeană. În curând, motorina şi benzina vor costa 6 lei, spun specialiştii. Motorina şi benzina s-au scumpit în două săptămâni, în medie, cu 20 de bani pe litru. 

În Europa, de la începutul anului, preţurile carburanţilor au crescut, în medie, cu 0,3%. La noi, de zece ori mai mult. 

Românii din Dobrogea, alimentează deseori la vecinii bulgari. În Bulgaria pentru un litru de benzină plătim 4 lei şi 89, în timp ce în ţara noastră plătim 5 lei şi 50 de bani. Diferenţa este de doar 60 de bani. Dacă vorbim de un plin de 50 de litri un român plăteşte 275 de lei, iar în Bulgaria plătim 244 de lei.

Alţii se duc să facă plinul peste Prut. În Republica Moldova, carburanţii costă sub 4 lei litrul. Astfel, la un plin de benzină, un şofer economiseşte aproape 80 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Euro, un nou maxim istoric. Urmează un nou val de scumpiri