Antena Meniu Search
x

Hipoterapia, o noua metoda de tratament

Animalele pot vindeca nu doar sufletul, ci si trupul oamenilor. Desi putin populara in Romania, pentru persoanele cu dizabilitati, hipoterapia e o lume in care sensibiliatea animalelor se contopeste cu sufeltul bolnavului avid de speranta si cu nevoia de ajutor medical.

Vezi și

Adelina este o fetita de doar cinci anisori, ca oricare alta, doar ca duce cu ea o bola cumplita. Sherkan e cel mai bun prieten al ei.

Chiar daca nu-i rãspunde niciodata, o intelege , o astea saptamanal si, mai ales, o ajuta sa lupte. Tetrapareza spastica se traduce simplu: Adelina abia poate sa stea in picioare. Cand il vede pe Sherkan, boala parca dispare.

Parintii Adelinei au aflat despre terapia cu animale de pe internet. Tot acolo au gasit-o pe Carmen Maldea, cu centrul ei de echitatie.

Cu picioare lungi si breton aranjat perfect, Sherkan respecta intocmai indicatiile stapanei sale. Parca stie ca, pentru Adelina, este ca un medicament.

Hipoterapia poate ameliora simptomele acestei boli. La fel si in cazul sindromului Down, al autismului, al traumatismelor cerebrale, sclerozei sau paraliziei. Rezultatele sunt mai bune decat in urma oricarui tratament cu medicamnte.

Desi cunoscuta in Romania doar ca metoda complementara de tratament, unii au reusit sa invinga, cu ajutorul cailor, teama de sine, de lume si de boala.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Hipoterapia, o noua metoda de tratament