Antena Meniu Search
x

Un hoţ a fost obligat să plătească pentru fapta sa chiar în locul pe care l-a jefuit

Individul a dat lovitura, împreună cu alţi doi bărbaţi, la sediul unei primării din Iaşi. Au furat un seif cu 170.000 de lei - salariile angajaţilor şi ajutoarele sociale. La scurt timp, au fost însă prinşi.

de Redactia Observator

la 11.01.2020, 11:15

Vezi și

Individul a dat lovitura, împreună cu alţi doi bărbaţi, la sediul unei primării din Iaşi. Au furat un seif cu 170.000 de lei - salariile angajaţilor şi ajutoarele sociale. La scurt timp, au fost însă prinşi.

Iar unuia dintre ei, magistraţii i-au suspendat pedeapsa cu închisoarea şi l-au obligat la muncă în folosul comunităţii, chiar la primăria unde a dat spargerea.

Jaful a avut loc în luna ianuarie, anul trecut. Trei persoane cu măști pe față au intrat atunci în sediul primăriei din comuna Țibana. Au luat 10.000 de lei dintr-o casă de bani, dar au dat şi de un seif în care se aflau 170.000 de lei.

Nu s-au mai obosit să-l spargă, ci l-au luat cu totul. L-au legat cu o sârmă, l-au cărat până în curte, l-au urcat într-o maşină şi duşi au fost.

Echipați cu cagule pentru a nu fi recunoscuţi, dar și cu mănuși pentru a nu lasă amprente doi dintre cei trei hoți au forţat geamul unde între timp au fost puse gratii. Au mers în casiere unde se afla seiful și au ieșit cu acesta chiar pe ușa din față.

După câteva zile, un localnic a descoperit seiful abandonat pe un câmp și a anunțat autoritățile.

Seiful a fost găsit la doar câteva sute de metri distanţă de primărie. Fusese aruncat pe un câmp în zăpadă. Anchetatorii nu au mai găsit în acesta niciun ban.

Cei trei au fost însă prinşi și trimişi în judecată, iar în fața magistraţilor și-au recunoscut fapta. Doar unul a fost condamnat la închisoare cu executare, pentru că mai avusese probleme cu legea.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ceilaţi doi hoţi au fost puşi să facă muncă în folosul comunităţii. Unul dintre ei, chiar în primăria pe care au jefuit-o. Decizia i-a luat prin surprindere şi pe localnici, dar şi pe primar.

Decizia instanței nu este definitivă și a fost deja contestată de primărie. Din toată suma, doar 55.000 de lei au fost recuperaţi, motiv pentru care autorităţile locale au dat în judecată hoţii, pentru restul de bani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un hoţ a fost obligat să plătească pentru fapta sa chiar în locul pe care l-a jefuit