Antena Meniu Search
x

Un hotel construit la Arad de Ministerul Educaţiei a ajuns adăpost pentru oamenii străzii şi un adevărat focar de infecţie

Un hotel construit la Arad de Ministerul Educaţiei cu peste 8 milioane de ei, dar abandonat chiar înainte de inaugurare, cu 6 ani în urmă, a ajuns o groapă de gunoi. Hotelul are 100 de locuri de cazare şi o capacitate de peste 200 de oameni.

Un hotel construit la Arad de Minsiterul Educaţiei cu peste 8 milioane de lei a ajuns paragină, înainte să fie dat în folosinţă - News.ro

Un hotel construit la Arad de Ministerul Educaţiei cu peste 8 milioane de ei, dar abandonat chiar înainte de inaugurare, cu 6 ani în urmă, a ajuns o groapă de gunoi. Hotelul are 100 de locuri de cazare şi o capacitate de peste 200 de oameni.

Imobilul urma să fie folosit de sportivi, însă Guvernul a oprit finanţarea, iar acum locul a ajuns adăpostul oamenilor străzii.

Clădirea a fost aproape finalizată în anul 2012, dar construcţia a fost sistată din cauza lipsei banilor. 

Au fost investiţi aproximativ 8.200.000 de lei în clădirea cu o capacitate de cazare de o sută de locuri, o cantină ce poate deservi 200 de persoane, o sală de conferinţe, subsol cu săli de sport, dar şi terenuri sportive exterioare. Pentru finalizarea proiectului mai trebuiau executate unele lucrări interioare de finisaj şi utilarea clădirii.

Hotelul, aflat în centrul oraşului Arad, lângă Parcul Reconcilierii Româno-Ungare, a devenit acum adăpostul oamenilor străzii. 

"Este un focar de infecţie în centrul istoric al oraşului, este o ruşine! Au dărâmat gardul de la hotel şi dorm aici noaptea oameni fără casă, care se îmbată şi fac gălăgie. Clădirea e gata de mulţi ani şi nu fac nimic cu ea, au abandonat-o, în loc să facă o şcoală, un spital, orice, că e păcat de banii băgaţi aici", a spus o localnică din vecinătatea imobilului.

Directorul Clubului Sportiv Şcolar "Gloria", Ioan Coste, a declarat că nu are nicio autoritate asupra gestiunii imobilului până când acesta nu este finalizat şi preluat cu acte de la Ministerul Educaţiei.

"Nici nu avem cheile de acolo, pentru că încă nu avem în administrare acest hotel. Din păcate, nu au mai fost bani pentru finalizarea lucrărilor, deşi nu ar mai fi mult de lucru în interior. Probabil acum investiţiile vor fi ceva mai mari, pentru că au trecut totuşi nişte ani şi s-au mai produs distrugeri. Există promisiuni de la minister că vor fi alocaţi aproximativ 2,5 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor, dar nu ştim dacă toţi banii vor veni anul viitor sau va fi o finanţare pe mai mulţi ani", a spus Ioan Coste.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad au declarat pentru News.ro că finalizarea lucrărilor va fi licitată din nou, în condiţiile în care, între timp, firma care făcuse lucrările până în 2012 a intrat în faliment.

Cel mai devreme, dacă ministerul va aloca fondurile necesare, lucrările vor putea reluate la jumătatea anului 2019.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un hotel construit la Arad de Ministerul Educaţiei a ajuns adăpost pentru oamenii străzii şi un adevărat focar de infecţie