Antena Meniu Search
x

Hoţii de salcie au încercat să profite de Duminica Floriilor

Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi Duminica Floriilor sau Intrarea lui Iisus în Ierusalim. Cei care au mers la Biserică au luat salcie sfinţită care să-i ferească de rele

Vezi și

Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi Duminica Floriilor sau Intrarea lui Iisus în Ierusalim. Cei care au mers la Biserică au luat salcie sfinţită care să-i ferească de rele

Fără frică de Dumnezeu sau de poliţie, unii au încercat să profite de pe urma credinţei. Au rupt crenguţele din parcuri şi le-au vândut cu un leu în faţa Bisericilor. 

Poliţiştii le-au amintit una din cele 10 porunci pe care au încălcat-o: Să nu furi. Dar şi legea e sfântă. Aşa că fapta lor a fost amendată de poliţişti cu sume între 50 şi 100 de lei.

Patrulele poliţiei locale ale municipiul Bucureştiu au găsit 31 de persoane, mai toate urcate în copaci în timp ce rupeau aceste ramuri de salcii.

Mulţi însă le-au scăpat printre degete. Din dorinţa de a fi buni samariteni, trecătorii au devenit complici cu hoţii şi i-au avertizat că vine poliţia. Aşa se face că azi, în faţa Bisericilor, afacerea cu ramuri de salcie era în floare.

Credincioşii sărbătoresc azi Floriile sau intrarea Domnului în Ierusalim. La finalul slujbei de dimineaţă, preoţii au împărţit crenguţe de salcie. Acestea înlocuiesc, simbolic, ramurile de măslin, folosite pentru a-l întâmpina pe Mântuitor.

Ramurile de salcie sfinţite sunt duse acasă şi aşezate la icoane, la geamuri, la uşi sau la porţi. Se spune că apără locuinţa de rele.

La sate, oamenii se încing cu ramurile de salcie la brâu ca să nu mai aibă dureri de şale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri sociale » Hoţii de salcie au încercat să profite de Duminica Floriilor