Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Iarna a început să se instaleze la munte, vin ninsorile şi în Bucureşti!

Harta ţării începe să albească! Munţi s-au acoperit cu un strat de 30 de centimetri de zăpadă. În Hunedoara, cel puţin. Prin cabanele răsfirate, s-a făcut focul, iar acum mai rămâne doar ca turiştii să vină să-şi ia în primire camerele călduroase

de Redactia Observator

la 26.11.2013 , 14:16

 Dimineaţa a început în zgomotul lopeţilor, la munte. Cabanierii şi-au croit drum pe lângă căsuţele din lemn. Cu ceva efort. Dar ce mai contează, când înăuntru e cald şi bine. La Cabana Râuşor, cel puţin, peisajul e de poveste. La fel în munţii Retezat şi Parâng.

"A nins peste tot, în judeţul Hunedoara. Şi în toată zona montană. La Râuşor, este undeva la 10-15 centimentri, la 1200. Bineînţeles, sus, la 2000, e undeva la 30. În Parâng la fel, la 1700 de metri, e 30 de centimetri. În Straja, la fel", a declarat Ovidiu Bodean, Şef Salvamont Hunedoara. 

În Banat, iarna a venit blândă. Un pic de vânt, iar omătul s-a depus mai mult, desigur, în munţi. Pe Masivul Semenic, stratul măsoară 15 centimetri. Între timp, "jos", botezul zăpezii s-a făcut. cu vin fiert.

Vezi și

În urmă cu o oră, meteorologii au emis o avertizare de cod galben de ninsori începând cu ora 20:00, în această seară şi până mâine la ora 14:00, pentru Bucureşti, Banat, Oltenia şi vestul Munteniei, precum şi în Carpaţii Meridionali.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Iarna a început să se instaleze la munte, vin ninsorile şi în Bucureşti!