Antena Meniu Search
x

A fost cea mai friguroasă zi de 20 aprilie din ultimii 25 de ani. Au fost -7 grade temperatură minimă. Zeci de drumuri sunt blocate de viscol

E iarnă în toată regula în miez de primăvară. Zăpada a făcut ravagii în aproape jumătate de ţară. Mai multe drumuri judeţene au fost închise, în timp ce viscolul a pus la pământ sute de arbori. Iar zeci de localităţi au rămas în beznă.

Vezi și

E iarnă în toată regula în miez de primăvară. Zăpada a făcut ravagii în aproape jumătate de ţară. Mai multe drumuri judeţene au fost închise, în timp ce viscolul a pus la pământ sute de arbori. Iar zeci de localităţi au rămas în beznă.

Pe un ger năprasnic şi în plin cod portocaliu de ninsori, şoferul acestei maşini încearcă să înainteze. Dar zăpada a îngropat pe jumătate autoturismul, iar în jur nu se vede nimic din cauza viscolului. Chiar şi maşina de teren a unui cabanier a rămas împotmolită.

Pe drumuri, e mai rău decât în cele mai cumplite ierni. Cele care duc spre platoul Bucegi au fost închise. Stratul de zăpadă depăşeşte jumătate de metru, iar vântul a doborât sute de copaci la pământ. 

Probleme au fost pe mai multe drumuri judeţene din ţară, acoperite de ninsoare. În Suceava, şoferii care nu aveau maşinile echipate corespunzător au fost întorşi din drum. Cei care au apucat să-şi pună cauciucurile de vară au scăpat de amendă. Şefii de Poliţie spun că nu pot fi sancţionaţi pentru schimbarea bruscă a vremii.

Pe acelaşi subiect

Alţii au fost mai ghinionişti. În Neamţ, trei oameni au ajuns la spital după ce maşina în care erau a ars ca o torţă. Derapase pe zăpadă şi intrase frontal în alt autoturism. 

Şi în localităţile din Vrancea, oamenii au rămas în beznă, după ce vremea extremă a rupt firele electrice. Mulţi nici nu mai au cu ce să se încălzească şi tremură la minus 7 grade. Mulţi săteni au fost nevoiţi să-şi cheltuiască întreaga pensie ca să-şi cumpere din nou lemne. Spre exemplu, aceste bucăţi costă 500 de lei. Au fost tăiate şi puse la adăport pentru a nu da zăpada peste ele,

Viscolul şi zăpada au făcut ravagii în aproape jumătate de ţară. Moldova şi centrul ţării au fost cele mai afectate zone. 

În Smârdan, un exerciţiu NATO s-a desfăşurat pe viscol. 

Dezastru e şi în agricultură. Livezile şi culturile sunt compromise din cauză zăpezii căzute în plină primăvară.

La Cluj, şapte curse aeriene au avut întârzieri din cauza gheţii depuse pe avioane. Iar cei care au călătorit cu trenurile au tremurat, blocaţi în mijlocul câmpurilor.  Garniturile care au tranzitat Braşovul au acumulat întârzieri record, de peste 200 de minute. 

Meteorologii vorbesc despre fenomene cu care ţara noastră nu s-a mai confruntat în ultimii 20 de ani. De vină este un ciclon format în Marea Mediterană care aduce ploi abundente, ninsori la munte, dar şi temperaturi care vor coborî sub zero grade. 

Meteorologii au prelungit codul portocaliu de ninsori şi viscol până mâine dimineaţă în cea mai mare parte a Moldovei şi zonele Carpaţilor Orientali şi Meridionali. Jumătate de ţară rămâne sub cod galben de ploi. 

Tot în estul ţării, a fost cea mai friguroasă zi de 20 aprilie din ultimii 25 de ani. Temperaturile resimţite au fost de minus 7 grade. Vremea începe să-şi revină la normal din weekend. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » A fost cea mai friguroasă zi de 20 aprilie din ultimii 25 de ani. Au fost -7 grade temperatură minimă. Zeci de drumuri sunt blocate de viscol