Antena Meniu Search
x

Video Iarna, nu la fel de generoasă la munte ca în alţi ani. Turiştii nu s-au îngrămădit pe pârtii, din cauza lipsei de zăpadă

Primăvară pe pajişte, iarnă pe pârtie. Chiar dacă nu este un peisaj autentic de iarnă la Poiana Braşov, turiştii se bucură de o vacanţă liniştită la schi. Fără aglomeraţia de la sfârşitul anului trecut, cei mici au avut spaţiu suficient pentru primele lecţii, printre schiorii experimentaţi.

de Redactia Observator

la 05.01.2022, 21:13

Vezi și

Iarna nu a fost generoasă anul acesta peste tot la munte. În partea de jos a masivului Postăvaru, nu sunt tocmai condiţiile pe care şi le doreau iubitorii de schi. Ar fi trebuit să fie abundenţă de zăpadă în această perioadă.

Adrian Biriboiu, administrator domeniu schiabil: În prezent în stațiunea Poiana Brașov, stratul de zăpadă în partea inferioară este foarte mic. Au rămas în continuare practicabile pârtiile de începători Stadion și Bradul.

În Poiana Brașov s-a schiat la o temperatură de 7 grade Celsius

Pe linia de teleschi este strat de zăpadă cât să alunece două schiuri unul lângă altul, iar pe pârtie între 10 și 20 de metri de zăpadă, cât să se poată bucură și amatorii de schi și snowboarding. Turiştii nu s-au lăsat descurajaţi, aşa că au profitat de orice petec de zăpadă. Iar pentru unii, simplă prezenţă a zăpezii a fost un eveniment.

Pe acelaşi subiect

Turistă: Este foarte distractiv, sunt încântată să fiu în România, mă bucur de zăpadă. Sunt din Brazilia. Pentru mine este zăpadă, nu sunt obişnuită să avem zăpadă în Brazilia, aşa că sunt fericită şi mă distrez împreună cu familia.

În partea superioară a masivului Postăvarul, unde sunt deschise trei pârtii, se schiază în condiţii mai bune.

Adrian Biriboiu, administrator domeniu schiabil: Cei care sunt schiori medii și începători pot să coboare pe Drumul Roșu care se pare că e cel mai bun. Pentru intermediari și buni este Sulinarul care iarăși este în condiții bune.

Vremea ţine însă cu schiorii. În următoarele zile, se va răci semnificativ, iar la munte va ninge. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Iarna, nu la fel de generoasă la munte ca în alţi ani. Turiştii nu s-au îngrămădit pe pârtii, din cauza lipsei de zăpadă