Antena Meniu Search
x

IARNA se întoarce ÎN FORŢĂ la munte! Au fost anunţate NINSORI însoţite de VISCOL

Iarna se întoarce în forță în toată zona montană din județ și la altitudini de peste 1.400 de metri va ninge viscolit, a avertizat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț, potrivit Agerpres.

Iarna se întoarce în forță în toată zona montană din județ și la altitudini de peste 1.400 de metri va ninge viscolit, a avertizat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, temperaturile vor scădea constant, începând de joi, și vor atinge, conform prognozelor, minus 4 grade în noaptea de joi spre vineri, urmând ca în week-end să ajungă chiar și la minus 11 grade.

''Ca în fiecare an, așteptăm foarte mulți turiști în zonă care vor petrece sărbătorile religioase, dar și vacanța de primăvară a elevilor. Vom institui măsuri speciale de prevenire adecvate la situația și evoluția condițiilor meteo. Serviciul Salvamont va lucra cu tot efectivul la bazele Dochia și Durău, fiind operativ 24 din 24 de ore. Se vor efectua patrulări și vor fi monitorizate principalele trasee turistice cât și deplasarea turiștilor spre schitul aflat în platoul masivului Ceahlău'', a declarat Raul Papalicef.

Șeful Serviciului Salvamont Neamț recomandă turiștilor să nu facă deplasări după lăsarea întunericului pentru că vizibilitatea va fi zero, chiar dacă vor fi dotați cu echipamente de lumină adecvate. În luna martie, din cauza ignorării acestei recomandări, au fost trei operațiuni de salvare a 14 persoane care s-au pierdut în viscol și erau epuizate.

Salvamontiștii mai recomandă turiștilor să nu părăsească traseele turistice și să nu se aventureze cu mijloace auto pe drumuri închise circulației publice. De asemenea, turiștii trebuie să parcurgă distanța dintre cabană și schitul de pe platoul Dochia doar în grupuri organizate, iar în caz de viscol să solicite sprijinul echipei de intervenție.

Nu în ultimul rând, cei care vor urca, în week-end, pe Ceahlău, trebuie să fie echipați corespunzător condițiilor de iarnă.

Singurul traseu închis ascensiunii este Cascada Duruitoarea — Piciorul Șchiop — Cabana Dochia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » IARNA se întoarce ÎN FORŢĂ la munte! Au fost anunţate NINSORI însoţite de VISCOL