Antena Meniu Search
x

Iași, Capitala Tineretului din România, pentru un an

Din 2 Mai, Ziua Naţională a Tinerilor, Iaşiul devine oficial Capitala Tineretului din România. Titulatura a fost câştigată anul trecut, într-o competiţie la care au mai participat oraşele Braşov şi Roman.

de Redactia Observator

la 02.05.2019, 14:26

Vezi și

Din 2 Mai, Ziua Naţională a Tinerilor, Iaşiul devine oficial Capitala Tineretului din România. Titulatura a fost câştigată anul trecut, într-o competiţie la care au mai participat oraşele Braşov şi Roman. Iar premiul a fost de 50 de mii de euro. Privilegiul le-a adus însă autorităţilor locale şi multe îndatoriri. 

Proiectul prin care Iaşi a câştigat  titlul de Capitala Tineretului din România  prevede o ctivitati si chiar investitii, in valoare de jumătate de milion de euro. Banii vor veni de la autorităţile locale. 

Practic din acest an, pana pe 1 iunie 2020 organizatiile nonguvernamentale de tineret din Iasi trebuie sa puna in practica planul proiectului. Adica dezvoltarea unui sistem de branding pentru fiecare cartier din Iasi, responsabilizarea tinerilor in ceea ce priveste protejarea mediului, foarte important tinand cont ca Iasiul este pe primul loc in tara la poluare, dar si multe astfel de activitati.

Anual, un oraș din România primește, în urma unui concurs de  concepte și este sprijinit financiar, prin formare și consultanță, în pregătirea și implementarea inițiativelor din dosarul de candidatură. Prima capitala a tinerului din Romania a fost desemnata in 2016, Timisoara, urmata apoi de Bacau si Baia Mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Iași, Capitala Tineretului din România, pentru un an