Antena Meniu Search
x

Video Iepuraşul de Paşte are nevoie de ajutor. Un preot din Iaşi caută voluntari pentru a împărţi daruri copiilor

Iepuraşul de Paşte are nevoie de ajutor anul acesta. Părintele Damaschian, devenit îngerul păzitor al copiilor sărmani, a reuşit să strângă daruri de Paşte pentru cei mici, dar are nevoie de voluntari pentru a le putea livra.

de Redactia Observator

la 13.04.2021, 14:36

Vezi și
  • Iepuraşul de Paşte caută ajutoare
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

 Aproape 9000 de copii sărmani așteaptă cu nerăbdare cadourile de la iepuraş. Este nevoie de câteva sute de voluntari pentru a acoperi întreaga zonă unde trebuie să ajungă cadourile.

Cei interesaţi să se implice în această campanie pentru a face o bucurie celor mici, îi pot scrie direct preotului pe reţelele de socializare sau îl pot căuta la biserica din curtea maternităţii Cuza Voda din Iaşi. Până atunci, mai mulţi copii aşteaptă să fie aleşi de pe lista părintelui pentru a primi daruri. 

3.500 de copii aşteaptă să fie aleşi de pe listă

Clara Mihociu - reporter Observator: În total, sunt necesare aproximativ 450 de voluntari, care chiar în Sâmbăta Mare, înaintea primei zile de Paşti, trebuie să ducă toata aceste daruri la cei aproape 9000 de copii de pe lista părintelui Damaschin. Nu pentru toţi au fost găsiţi binefăcători, pentru că încă 3.500 de copii aşteaptă să fie aleşi de pe această listă pentru a primi daruri înainte de Paşte. Aceştia vor primi, haine, dulciuri, rechizite, dar şi familia va primi alimente pentru o masă de Paşte cât mai bogată. Voluntarii pot suna sau pot lăsa un mesaj, însă trebuie să aibă o recomandare fie de la angajatori, fie de la preotul paroh  pentru a se asigura că darurile vor ajunge în siguranţă la cei mici. 

Dan Damaschin este preot misionar la Maternitatea „Cuza-Vodă” din Iași și una dintre cele mai active persoane din România care luptă împotriva sărăciei. Preotul a construit zeci de case pentru familiile sărmane, îmbrăcă iarna mii de copiii, vara îi duce la mare, ține la școală copiii care vor să învețe carte și protejează în centrele sale femeile abuzate acasă de soți.

Preotul conduce asociaţia „Glasul Vieții”, prin intermediul căreia doreşte să lupte împotriva sărăciei și a inechității sociale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » Iepuraşul de Paşte are nevoie de ajutor. Un preot din Iaşi caută voluntari pentru a împărţi daruri copiilor