Iepurii giganti si iezii, alternative pentru mielul de paste
Drobul sau friptura frageda de miel nu sunt pe placul tuturor romanilor. E lucru stiut si de fermieri, care au ales sa investeasca bani in cresterea unor alte animale care dau o carne mai gustoasa si cu mai putin colesterol
Vorbim aici de iepurii giganti, mieii de Camerun sau, de ce nu, iezii care, preparati ca la carte, sunt o delicatesa.
Mielul de Camerun este o specie putin cunoscuta de romani, dar extrem de apreciata peste hotare.Carnea este mai usoara, mai frageda, nu are colesterol, iar gustul duce mult spre cel al carnii de vanat.
O alternativa la carnea de miel, dar si un cadou perfect de Paste ofera si un crescator de iepuri din Gorj.
Afacerea este deosebit de profitabila, mai ales ca iepurii cresc repede si nu sunt foarte greu de intretinut. Multi prefera carnea de iepure in detrimentul celei de miel sau de porc pentru ca are un gust mai dulce si, de ce nu, fiindca le aminteste de copilarie.
Ofertele sunt destul de variate si delicioase. Tot ce trebuie sa faceti este sa va hotarati ce vreti sa aveti in farfurii de sarbatori.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰