Antena Meniu Search
x

Imagini dezolante în Braşov, din cauza noilor restricţii

Imagini dezolante în aceste zile, în Braşov. Oraşul turistic suferă serios din cauza pandemiei. Măsurile pe care autorităţile le-au anunţat în ultima perioadă i-au făcut pe proprietarii de terase şi restaurante să se gândească din ce în ce mai serios să pună lacătul pe porţile afacerii. Puţinii clienţi care mai ajungeau la o cafea sunt acum puşi pe fugă de frig.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 10.11.2020, 18:16

Vezi și
  • Numărul turiştilor din Braşov a scăzut cu aproximativ o treime în această toamnă
  • Investiţiile recente ale proprietarilor din HORECA nu prea se mai justifică
  • Cele mai importante ştiri ale zilei, la Observator 19

În ultimele luni, proprietarii de terase au investit în apărătoare de vânt şi dispozitive de încălzit. Au făcut practic tot ce se poate ca să prelugească sezonul compromis de pandemie şi să-şi câştige clienţi, fie ei şi mai puţini. Şi totuşi, reuşesc cu greu să-i convingă pe oameni să se aşeze la mesele lor.

Adrian Poenaru, proprietar restaurant: Toamna este puţin mai frig, temperaturile sunt mai jos şi am luat măsuri în sensul în care am achiziţionat nişte pături, avem aceste aparate cu flacără care seara merg. 

''Un pic cam rece acum, la orele prânzului este ok, dar dimineaţa şi seara este cam frig'', afirmă un localnic. 

Drept pentru care, investiţiile pe care sunt nevoiţi să le facă pentru a rămâne deschişi, nu prea se mai justifică, spun proprietarii din HORECA.

Alexandru Năpar, proprietar restaurant: Este greu pentru că temperatura se răceşte şi clientul îndură frigul, dar peste o săptămână, două, când se anunţă geruri, va trebui să închidem. 

Adrian Poenaru, proprietar restaurant: Vom încerca să ne adaptăm şi la zăpadă. Nu ni s-au dat deocamdată variante pentru terase închise, dar o să vedem.

Allen Coliban, primar Braşov: Din păcate, din punctul meu şi al nostru de vedere, cerinţele date prin hotărârea de Guvern sunt destul de clare, aşa că activitatea ar trebui să se oprească. 

În mod normal, Braşovul era una dintre destinaţiile de iarnă preferate de români. Numărul turiştilor a scăzut însă cu aproximativ o treime în primele luni ale toamnei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Imagini dezolante în Braşov, din cauza noilor restricţii