Imagini dezolante în Braşov, din cauza noilor restricţii

De Claudiu Loghin.
Publicat: 10.11.2020, 18:12.
Actualizat: 10.11.2020, 18:16

Imagini dezolante în aceste zile, în Braşov. Oraşul turistic suferă serios din cauza pandemiei. Măsurile pe care autorităţile le-au anunţat în ultima perioadă i-au făcut pe proprietarii de terase şi restaurante să se gândească din ce în ce mai serios să pună lacătul pe porţile afacerii. Puţinii clienţi care mai ajungeau la o cafea sunt acum puşi pe fugă de frig.

În ultimele luni, proprietarii de terase au investit în apărătoare de vânt şi dispozitive de încălzit. Au făcut practic tot ce se poate ca să prelugească sezonul compromis de pandemie şi să-şi câştige clienţi, fie ei şi mai puţini. Şi totuşi, reuşesc cu greu să-i convingă pe oameni să se aşeze la mesele lor.

Adrian Poenaru, proprietar restaurant: Toamna este puţin mai frig, temperaturile sunt mai jos şi am luat măsuri în sensul în care am achiziţionat nişte pături, avem aceste aparate cu flacără care seara merg.

''Un pic cam rece acum, la orele prânzului este ok, dar dimineaţa şi seara este cam frig'', afirmă un localnic.

Drept pentru care, investiţiile pe care sunt nevoiţi să le facă pentru a rămâne deschişi, nu prea se mai justifică, spun proprietarii din HORECA.

Alexandru Năpar, proprietar restaurant: Este greu pentru că temperatura se răceşte şi clientul îndură frigul, dar peste o săptămână, două, când se anunţă geruri, va trebui să închidem.

Adrian Poenaru, proprietar restaurant: Vom încerca să ne adaptăm şi la zăpadă. Nu ni s-au dat deocamdată variante pentru terase închise, dar o să vedem.

Allen Coliban, primar Braşov: Din păcate, din punctul meu şi al nostru de vedere, cerinţele date prin hotărârea de Guvern sunt destul de clare, aşa că activitatea ar trebui să se oprească.

În mod normal, Braşovul era una dintre destinaţiile de iarnă preferate de români. Numărul turiştilor a scăzut însă cu aproximativ o treime în primele luni ale toamnei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Sergiu, tatăl călăreț, spune adevărul, după ce a vândut casa din donațiile de la Cătălin Moroșanu! De ce a fost nevoit să ia această decizie
spynews.ro
Mii de militari și polițiști mobilizați, de urgență, lângă București
gandul.ro
`Ne bucurăm să te vedem, boss!` Ion Țiriac, cu un discurs genial în spaniolă, i-a lăsat mască pe oficialii turneului din Barcelona | VIDEO
prosport.ro
A ajuns acasă mai devreme și și-a surprins soția în baie. Când a deschis ușa a încremenit. Ce făcea femeia, fără ca el să știe
redactia.ro
A depășit perioada grea din viața lui, iar acum a devenit tată. Cum arată soția actorului din Home Alone
CaTine.ro
Thalia într-o ipostază inedită. Fotografia care i-a distrat pe fani
tvhappy.ro
La ce cascadorii sunt supuși pacienții, ca să fie urcați cu targa în TIR-urile ATI. IMAGINEA ANULUI
libertatea.ro
Acuzații șocante făcute de un jucător cotat de Dinamo la 4 milioane de euro: „Se dădea la mămicile jucătorilor!”
GSP
”Unde dai și unde crapă!” Șapte muzicieni americani fac furori peste Ocean cu folclor românesc
money.ro
Gigi Becali, război total cu o femeie pentru 1.800 de euro. Decizia care l-a înfuriat pe omul de afaceri
as.ro
Tatăl unei vedete din România, eliberat din închisoare după ce 11 ani a fost urmărit de poliţie pentru trafic de droguri de mare risc
as.ro
Vedeta care se zbate între viață și moarte. A ajuns să fie desfigurată: "Chipul meu frumos a fost mutilat"
as.ro