Antena Meniu Search
x

O conductă de gaze a fost sfinţită într-un sat din Iaşi şi stropită cu aghiasmă

Imagini neaşteptate într-un sat din Iaşi unde autorităţile au inaugurat cu tricolor şi aghiasmă o conductă de gaze. În frunte cu preotul şi primarul comunei, localnicii s-au rugat lângă şantul prin care conducta pleacă spre casele lor.

Vezi și

Imagini neaşteptate într-un sat din Iaşi unde autorităţile au inaugurat cu tricolor şi aghiasmă o conductă de gaze. În frunte cu preotul şi primarul comunei, localnicii s-au rugat lângă şantul prin care conducta pleacă spre casele lor. Reţeaua de gaze este foarte importantă pentru viaţa spirituală a sătenilor, a explicat preotul. Credincioşii câştigă mai mult timp liber pentru rugăciune.

"Se binecuvântează şi sfinţeşte staţia aceasta de pompare a gazului şi toată lucrarea de aducţiune cu harul Preasfântului Duh, în numele Tatălui, al Fiului şi-al Sfântului Duh. Amin! Acum şi-n pururea şi-n vecii vecilor!" De-o veşnicie aşteaptă şi oamenii din Vlădiceni conducta. Aşa că s-au bucurat cum ştiu ei mai bine. Cu evlavie. Îmbrăcaţi în straiele de sărbătoare, s-au strâns în faţa staţiei de pompare mai ceva ca-n curtea bisericii. Şi tot ca la slujba de duminică, s-au rugat şi s-au închinat în faţa şanţului. Preotul şi-a făcut şi el treaba, exact ca la orice sărbătoare obişnuită.

Sfinţirea conductei de gaze a fost programată special în ziua de Sfânta Maria. Atunci sunt serbate şi zilele comunei Tomeşti, de care aparţine satul.

Pentru cei care s-au arătat miraţi de inedita slujbă, preotul are o explicaţie pământească. Reţeaua de gaze este foarte importantă nu doar în gospodării ci şi în viaţa spirituală a oamenilor, pentru că astfel aceştia vor avea mai mult timp liber la dispoziţie pentru meditaţie şi rugăciune.

Ceremoniile de binecuvântare la inaugurarea obiectivelor publice sunt obişnuite în comuna Tomeşti din Iaşi. Vara aceasta un parc de copii a fost stropit cu aghiasmă înainte ca primarul să taie panglica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » O conductă de gaze a fost sfinţită într-un sat din Iaşi şi stropită cu aghiasmă