Antena Meniu Search
x

Curs valutar

EXCLUSIV!!! Pentru bani, o parte dintre romani s-ar lepada de religia in care au fost botezati

Exista un Iuda in multi romani! Pentru un pumn de arginti, unii si-ar schimba religia intr-o clipa. Daca in sondajele de opinie peste 80 la suta dintre conationali se declara ortodocsi convinsi, in fata unei oferte financiare sunt multi cei care se leapada de religia in care au fost botezati

de Redactia Observator

la 17.04.2013 , 19:54

Sub identitatea unui misionar venit de peste mari si tari am incercat sa convertim cat mai multa lume la o religie straina. Initial, toti au fost reticenti. Cand am vorbit despre sume de bani totusi, am gasit adepti in doar cateva minute. Desi ne spune ca a fost botezata in religia ortodoxa, o doamna ar trece intr-o secunda la alta religie. Nu stie nimic despre secta in care i s-a propus sa intre, dar este dispusa sa se lepede de ortodoxie pentru 200 de lei.

Iar daca cei mai in varsta mai pun cate o intrebare despre religia in care sunt atrasi, tinerii par sa o accepte cu ochii inchisi si bineinteles cu buzunarele deschise.

Totul se intampla in tara in care peste 80 la suta din oameni se declara ortodocsi convisi. Banii insa le schimba optiunile cat ai clipi, chiar daca multi nu recunosc acest lucru.

Vezi și

Iar pentu comertul cu religia, specialistii arata cu degetul spre saracie. “Practic asistam la o retificare sau o comodificare a loialitatilor religioase, ele pot fi schimbate contra unor sume de bani, o chestiune absolut inimaginabila acum cateva sute de ani”, a mentionat sociologul Lucian Dumitrescu.

Schimbarea religiei este o practica rar intalnita, dar acceptata de capii Bisericilor. In functie de noua credinta aleasa, trebuie respectata, insa, o anumita procedura, pentru a face. transferul. Fie vorbim despre un nou botez, fie de o notificare pe care o dai Bisericii pe care o parasesti. La crestinii catolici si ortodocsi, credinta e confirmata prin botezul primit in primele luni de viata. La alte confesiuni omul trece prin botez abia la 18 sau 30 de ani.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » EXCLUSIV!!! Pentru bani, o parte dintre romani s-ar lepada de religia in care au fost botezati