Antena Meniu Search
x

În comuna Ghilad din Timiş, elixirul tinereţii curge la robinet. Locuitorii beau apă tratată cu ozon!

În comuna Ghilad din Timiş, elixirul tinereţii curge la robinet! Şi asta pentru că prin ţevi curge apă tratată cu ozon.

Vezi și

Modelul este copiat din Germania şi a fost pus în practică pe foarte mulţi bani. Mai precis 1 milion 200 de mii de euro, bani de la Guvern. Acum, însă, mii de oameni vin în Ghilad ca să ia apa despre care localnicii spun că te face mult mai sănătos.

Aşa se tratatează zilnic oamenii din comuna Ghilad, dar şi vecinii lor de pe o rază de câţiva kilometri. De mai bine de un an, fiecare înghiţitură de apă nu le potoleşte doar setea, ci le aduce forţă în braţe şi roşu în obraji.

Minunea a fost posibilă după ce autorităţile locale au făcut o staţie de epurare a apei cu ozon, în loc de clor. De la cele două puţuri, apa intră în uzina de apă prin această conductă. Primul contact îl are cu nişte electrozi de grafit se face electroliza electrică, după care intră în acest tub unde se combină cu ozonul.

Ozonul este un oxidant puternic, care sterilizează apa în numai 10 minute, faţă de 30, cât era nevoie în cazul clorului. În plus, efectul este de 20 de ori mai puternic, iar preţul este la fel ca al apei menajere obişnuite. 

În clinicile de profil, ozonul este folosit pentru tratarea unor boli, dar şi ca tratament cosmetic. Apa cu ozon nu va fi singura minune a Ghiladului. În curând, localnicii vor avea şi o canalizare ecologică, bazată pe forţa gravitaţională şi nu pe presiunea apei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » În comuna Ghilad din Timiş, elixirul tinereţii curge la robinet. Locuitorii beau apă tratată cu ozon!