Antena Meniu Search
x

Curs valutar

În Harghita a venit iarna! "Nu prea îmi amintesc să fi nins atât de devreme în anii trecuţi” (FOTO + VIDEO)

Anotimpul cu zăpadă a sărit peste toamnă şi s-a instalat în localitatea Harghita-Băi. Omătul atinge câţiva centimetri. Nu este de schiat, dar cel puţin câţiva bulgări tot merge să faci.

de Redactia Observator

la 21.09.2016 , 17:56

Anotimpul cu zăpadă a sărit peste toamnă şi s-a instalat în localitatea Harghita-Băi. Omătul atinge câţiva centimetri. Nu este de schiat, dar cel puţin câţiva bulgări tot merge să faci.

Localnicii spun că primii fulgi au căzut mai devreme decât în anii precedenţi.

Vezi și

Potrivit Jandarmeriei Montane, prima ninsoare a sezonului a început să cadă în jurul orei 11.00, după ce în cursul dimineţii s-a înregistrat ploaie şi lapoviţă.

La rândul său, Şinka Mihaly, responsabilul cu publicul al unui parc de aventură din Băile Harghita, a declarat că prima ninsoare a venit mai devreme decât în anii precedenţi, în condiţiile în care în urmă cu câteva zile în zonă se înregistrau temperaturi de vară.

“Nu prea îmi amintesc să fi nins atât de devreme, noi tot mai speram să fie toamnă. De obicei prima ninsoare cade pe la începutul lui octombrie şi e destul de neobişnuit ţinând cont că duminică, la Harghita Băi, au fost 26 de grade Celsius, iar acum sunt 2 grade Celsius’, a declarat Şinka Mihaly.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Gheorghe Suciu, le-a recomandat turiştilor să nu pornească pe trasee neechipaţi de iarnă.

“Jandarmii montani sunt pregătiţi să răspundă oricăror solicitări ce pot veni din partea turiştilor pentru a acorda sprijin, în cazul în care se află într-o situaţie dificilă, a punctat Gheorghe Suciu.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » În Harghita a venit iarna! "Nu prea îmi amintesc să fi nins atât de devreme în anii trecuţi” (FOTO + VIDEO)