Antena Meniu Search
x

Un urs era cât pe ce sa dea buzna într-o primărie din Neamţ. Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere

Un urs era cât pe ce sa dea buzna într-o primărie din Neamţ. Vizita sa a fost însă filmată de camerele de supraveghere, iar acum localnicii se tem.

Vezi și

În loc să-şi caute un loc unde să hiberneze, un urs a dat pădurea pe primărie. Aşa se face că după trei zile de plimbări printr-o comună din Neamţ, ultima oprire a facut o la sediul edililor din localitate. Pornit chiar să intre în clădire, sălbăticiunea a trebuit să facă cale întoarsă. Vizita sa a fost însă filmată de camerele de supraveghere, iar acum localnicii se tem pentru siguranţa lor.

A coborât în Tarcău şi sâmbăta trecută. După ce a perindat toată zona, a mers direct la Primărie. 

Moş Martin, însă, a dat târcoale instituţiei mult prea de dimineaţă, aşa că nimeni nu a fost în pericol. Autorităţile, însă, promit să ia măsuri, chiar dacă edilul e pus pe glume.

Iulian Găină, primarul comunei Tarcău: "Nu este prima dată şi cu siguranţă nu e nici ultima, pentru că sunt foarte mulţi urşi pe Valea Tarcăului şi unul a căutat să intre în audienţă, este bine-primit, dar să fie cuminte. Cred că a devenit un pericol pentru populaţie întrucât iese numai noaptea şi spre dimineaţă şi asupra serii."

Vasile Panaite, prefectul judeţului Neamţ: "Vom propune în acest sens extragerea exemplarului din areal. În funcţie de avizul pe care îl vom primi de la Ministerul Mediului vom aplica cele care vor fi necesare în vederea asigurării siguranţei populaţiei."

S-a dat alarma şi la Ocolul Silvic aflat aproape de Primărie. Pădurarii spun că, în ultima perioadă, urşii coboară tot mai des în sat. 

Inginer Cătălin Panaite, Ocolul Silvic Bacău: "Populaţia de urs este mult peste efectivele optime din zona noastră. Da, de ordinul zecilor, având în vedere că fondurile noastre de vânătoare sunt compuse în proporţie de 80% răşinoase, specie care nu conferă hrană pentru aceste animale."

Sălbăticiunea nu a dat târcoale gospodăriilor, însă chiar şi aşa, localnicii sunt speriaţi.  

O rezolvare la această problemă nu pare să fie găsită prea curând. De doi ani, o lege împiedică vânătoarea de urşi, chiar dacă aceştia reprezintă un real pericol. Iar relocarea în pădure e la fel de dificilă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un urs era cât pe ce sa dea buzna într-o primărie din Neamţ. Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere