Antena Meniu Search
x

Bătaie pe locurile de admitere la şcoala de Agenţi de Poliţie de la Câmpina

Ideea unor salarii mari şi a baremelor de examen mai relaxate decât anii trecuţi au umplut cu mii de candidaţi curtea Şcolii de Agenţi de Poliţie.

Vezi și

Ideea unor salarii mari şi a baremelor de examen mai relaxate decât anii trecuţi au umplut, ca niciodată, cu mii de candidaţi, curtea Şcolii de Agenţi de Poliţie de la Câmpina. Peste 6.000 de tineri visează la o uniformă de poliţist. Sunt cei care au trecut de primele teste.

Cu valizele burduşite de haine şi cu feţele nu prea încrezătoare în forţele proprii, miile de tineri aşteptau dimineaţă să poată intra în curtea Şcolii de subofiţeri. 

Sunt cei care au trecut deja primul hop, examenul psihologic. Din cauza numărului mare de candidaţi, au fost nevoiţi să aştepte ore în şir până s-au putut înscrie. 

Doar că greul abia începe. Îi aşteaptă probele sportive, de care se tem cei mai mulţi, dar şi examenele scrise. Iar acum au de ce să-şi facă griji, pentru că e concurenţă mare. Sunt cinci candidaţi pe un singur loc. Asta pentru că, spre deosebire de anii trecuţi, cerinţele nu mai sunt la fel de dure, iar şcoala se termină după doar un an. Însă, nu dragostea pentru dreptate, meserie sau uniforma de poliţist i-a făcut pe cei mai mulţi să vină de la sute de kilometri depărtare.

Ca să mai reducă deficitul uriaş de poliţişti, Ministerul de Interne a mai îmblânzit cerinţele pentru candidaţi. Nu mai există limită de vârstă la fel cum a dispărut şi baremul de înălţime. Testul psihologic a fost însă, cel care a cernut cei mai mulţi dintre pretendenţii la o uniformă de poliţist.

Peste zece zile, doar 1300 din cei peste 6000 de tineri care erau azi, vor mai rămâne la Şcoala de Agenţi de Poliţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Bătaie pe locurile de admitere la şcoala de Agenţi de Poliţie de la Câmpina