Antena Meniu Search
x

Un bebeluş a murit la cinci săptămâni după naştere la spitalul Pantelimon. Părinţii aduc acuzaţii grave medicilor

O familie din Călăraşi şi-a pierdut copilul, după numai o lună şi o săptămână de la naştere, la Spitalul Pantelimon din Bucureşti.

Vezi și

O familie din Călăraşi şi-a pierdut copilul, după numai o lună şi o săptămână de la naştere, la Spitalul Pantelimon din Bucureşti. Bebeluşul s-a născut cu probleme respiratorii, iar două bacterii i-ar fi agravat starea de sănătate. Pe fişa de deces, medicii au scris că mama şi-a infectat copilul. Femeia acuză spitalul că vrea să muşamalizeze totul. Anchetele au pornit abia la două luni după moartea copilului.

Andrei a trăit doar o lună şi o săptămână. Pe fişa lui de deces, medicii au scris pneumonie congenitală, edem pulmonar şi infecţie cu două bacterii. Una dintre ele, însă, Kelebsiella, i-ar fi grăbit moartea. A luat-o de la mamă, se arată în fişele medicale. Femeia, susţine, însă, că şi ea, şi copilul au fost infectaţi în spital: "Eu sunt ferm convinsă că infecţia asta nu am avut-o eu, ci am luat-o chiar de la ei, de la camera de gardă. S-a descoperit după o săptămnână după ce am născut şi la mine, şi la băiat." 

Andrei s-a născut cu probleme respiratorii şi, în cele cinci săptămâni de viaţă, a fost ţinut într-un incubator cu oxigen. Mama vorbeşte de condiţii precare de igienă, atât în saloane, cât şi la secţia de terapie intensivă: "În primul rând că sacii de la toalete nu s-au schimbat niciodată cât am stat eu acolo. Nici nu se dezinfecta cum trebuie."

Acuză şi că medicului ginecolog nu i-ar fi făcut mamei toate analizele şi nici nu a venit la spital să o ajute în ziua când a născut.  

Pe acelaşi subiect

După moartea lui Andrei, în Spitalul Pantelimon, oameni în halate albe ar fi început să ia probe, susţine mama. Decesul bebeluşului, însă, a fost anunţat de spital abia după o lună, când părinţii au făcut plângere la Minister. 

Părinţii au făcut plângere pe 13 noiembrie, iar ministerul a cerut ancheta abia cu două zile înainte de Revelion.

În decembrie, anul trecut, un medic ginecolog a decis să închidă uşile secţiei de la acelaşi spital, pentru că nu mai avea anestezic pentru operaţii. Iar bolnavii erau rugaţi să-şi cumpere medicamente. Chiar şi mamei care şi-a pierdut copilul, medicii i-au scris pe o bucată de hârtie ruptă dintr-un caiet de matematică, ce medicamente trebuie să-şi cumpere. 

Colegiul Medicilor trebuie să stabilească acum dacă există o legătură clară între moartea copilului ei, o greşeală medicală sau o infecţie nedescoperită la timp în spital.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Un bebeluş a murit la cinci săptămâni după naştere la spitalul Pantelimon. Părinţii aduc acuzaţii grave medicilor