Antena Meniu Search
x

De Sărbători, în supermarketuri nu carnea de porc a fost produsul cel mai bine vândut

Clementina a detronat porcul în topul vânzărilor de sărbători. Hipermarketurile şi-au făcut bilanţul după Crăciun şi Revelion.

Vezi și

Clementina a detronat porcul în topul vânzărilor de sărbători. Hipermarketurile şi-au făcut bilanţul după Crăciun şi Revelion şi-au constatat că au vândut mai multe fructe exotice decât carne. Şi mai e o surpriză. Şi apa s-a vândut mai bine decât vinul. Reporterii Observator au adunat datele.

Pentru români, masa de sărbători a fost, mai degrabă, una internaţională decât autohtonă.bFructele exotice s-au vândut de trei ori mai bine decât carnea de porc. 

Tarabele din pieţe sunt pline de fructe produse la noi în ţară. Cu toate acestea, de sărbători, românii au preferat să mănânce mai mult din afară şi aşa se face că, pe mese, în loc de fructe din Văleni, produse la noi, au ajuns clementine din Spania sau banane din Ecuador.

Concret, de sărbători, pe mesele românilor au ajuns 780 de tone de clementine şi tot atâtea de banane. Adică produse din import. Pe locul următor, a fost - surpriză! - nu vinul, ci apa, cu 730.000 de sticle vândute. Carnea este abia pe locul al patrulea în topul vânzărilor. De sărbători, românii au cumpărat dintr-un singur lanţ de hypermarketuri 250 de tone de pulpă de porc. 

Pe acelaşi subiect

Ce-i drept, nu putem produce clementine sau banane. România poate asigura însă carne cât pentru toată populaţia, cel puţin aşa susţin patronatele din industrie. 

Cu toate acestea, 70% din carne şi 30% din laptele de pe piaţa românească vin din afară. Şi pâine mâncăm tot de la străini. Un sfert dintre produsele de panificaţie de pe piaţă vin congelate. 

Fructele exotice aduse din afară au fost de mai multe ori în mijlocul unor scandaluri din cauza chimicalelor folosite pentru tratare. Astfel încât să reziste transportului şi să aibă un aspect atrăgător la stand, cât mai multă vreme. 

Pesticidele care rămân în coaja fructelor pot provoca tulburări gastrointestinale şi au şi potenţial cancerigen, ne avertizează nutriţioniştii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » De Sărbători, în supermarketuri nu carnea de porc a fost produsul cel mai bine vândut