Antena Meniu Search
x

In Romania, sunt peste 90.000 de copii care sufera de sindromul Down

Sunt loviti de soarta de doua ori. O data pentru ca sunt bolnavi, apoi pentru ca sunt uitati de stat. Sunt 90.000 in Romania. Cativa, cat ai numara pe degetele unei singure maini, invata la scoli normale, alaturi de copii obisnuiti.

Vezi și

Pentru asta e nevoie de profesori pregatiti si intelegatori, dar si de o lege care sa-i ajute pe cei mici sa se integreze in societate. Cei mai multi sunt acum respinsi de sistem si au sanse minime sa se dezvolte.

Tudor are opt ani si sufera de sindromul Down. Anul trecut, a fost dat afara in timpul orelor, s-a ratacit in drum spre casa si a fost gasit inghetat, cateva ore mai tarziu.

„Cand te asteptai ca clasa I sa fie mereu o amintire frumoasa, pentru noi a fost foarte dureroasa. Si-a dorit foarte mult la scoala intre ceilalti copii”, spune mama baiatului.

Asa ca mama lui a luptat pentru el. Tudor invata si acum la o scoala normala din Vulcan, judetul Hunedoara.

Curicula scolara a lui Tudor e speciala, ca si el. E nevoie de mai multa rabdare si atentie, lucru pe care l-au invatat si colegii lui.

In Romania, sunt 90.000 de copii cu dizabilitati. Pentru ei au iesit in strada sute de oameni, in Bucuresti si in alte 20 de orase din tara. Au cerut modificarea legii pentru o mai buna integrare a copiilor cu dizabilitati in societate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » In Romania, sunt peste 90.000 de copii care sufera de sindromul Down