Antena Meniu Search
x

În ţara leului, euro este la putere

Maşinile, casele sau vacanţele în străinătate au toate preţurile afişate în moneda europeană.

Vezi și

 Maşinile, casele sau vacanţele în străinătate au toate preţurile afişate în moneda europeană. Comercianţii câştigă indiferent de cursul zilei, iar românii sunt nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru acelaşi produs sau serviciu.

Vacanţa mult aştetată în Grecia este plină de surprize. Preţul cerut de agenţia de turism ascunde capcane. Diferenţa este de peste o sută de lei pentru un sejur de 700 de euro.

Bani numai buni pentru câteva coctailuri savurate pe plajă. Dar care rămân în contul agentului de turism. Şi dealerii auto au un aranjament similar. Euro este la putere, chiar dacă mai toţi românii primesc la sfârşitul lunii salariul în lei.

Un procent dintr-o maşină care costă de exemplu 15 mii de euro înseamnă 150 de euro, bani pe care îi ia comerciantul fără să facă nimic. Iar lista continuă. Şi casele au preţuri în euro.

Alte câteva sute de euro pierdute la o locuinţă de 50 de mii de euro. Foamea comercianţilor după euro se explică foarte simplu - goana după un profit nemuncit. Din aceleaşi motive şi operatorii telecom au oferte pentru abonamente calculate în moneda europeană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » În ţara leului, euro este la putere