În târguri, au apărut bunătăţile de toamnă
Gospodinele au pregătit primele conserve. Zacuscă, dulceaţă, şerbet. Toate sunt gata să îşi ia locul de cinste pe rafturile din cămară. La Muzeul Ţăranului Român, s-au putut gusta în acest weekend delicii 100% româneşti. Bune de păstrat. Sau calde, de mâncat pe loc
Gospodinele au pregătit primele conserve. Zacuscă, dulceaţă, şerbet. Toate sunt gata să îşi ia locul de cinste pe rafturile din cămară. La Muzeul Ţăranului Român, s-au putut gusta în acest weekend delicii 100% româneşti. Bune de păstrat. Sau calde, de mâncat pe loc
Sarmale şi fripturi, dar şi plăcinte maramureşene.
Ciolanul de porc în sos de vin stă şi el la loc de cinste, iar micii, friptura, frigăruile, cârnaţii şi lipiile româneşti sfârâie pe grătar. O masă gustoasă este încununată de o prăjitură deliciosă, cum sunt cele maramureşene.
Alături de dulciurile tradiţionale maramureşene şi de bucatele tradiţionale stau şi conservele şi dulceţurile de toamnă.
Lângă zacuscă şi duceaţă, îşi fac loc şerbetul de căpşuni, de portocale, lămâie sau cafea, siropurile naturale şi socata rece ca gheaţa. Nici lichiorul de cireşe amare şi vişinata nu lipsesc din colecţia de sticle şi borcane pentru camară. La standul cu fructe şi legume stă mândru unul dintre cele mai vechi soiuri de roşie românească, roşia portocalie.
Un alt deliciu de la Târgul Muzeului Tăranului Rămân este ghiudemul tătăresc, un preparat crud uscat uşor picant din carne de vită şi oaie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰