Antena Meniu Search
x

Video În timp ce alţii ridică biserici, preotul Dan Damaschin a început construcţia unei clinici în care mamele să fie tratate gratis

A suferit în tăcere ani buni, fără să spere că va avea acces la tratament. Este povestea Veronicăi, o femeie atât de sărmană încât nu şi-a permis să meargă la medic, deşi era bolnavă de cancer.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 21.03.2021, 10:37

Vezi și

După moartea ei, un preot din Iaşi vrea să facă mai mult decât să-i pomenească numele. A început construcţia unei clinici în care mamele fără posibilităţi să poată primi tratament gratuit.

Un preot construieşte o clincă pentru mame

Valentin are doar doi ani şi este prea mic să înţeleagă că Veronica, mama lui, nu va mai veni niciodată acasă. A fost răpusă cu puţin timp în urmă de cancer. O boală rămasă netratată, pentru că familia, care trăieşte într-o sărăcie lucie, nu a avut bani de doctor. 

-A făcut vreodată tratament?

-Nu, doar ce lua de durere, atât, în rest nu, nu a vrut să o ajute nimeni.

-De ce nu a fost operată?

-Din cauza banilor. Nu am avut bani.

Femeia a murit chiar după sărbători, în drum spre spital. Trăia doar din alocaţiile celor cinci copii şi puţinii bani pe care îi aduna soţul ei, care muncea cu ziua. Nu avea nici măcar asigurare medicală. Cazul l-a impresionat profund pe preotul Dan Damaschin. Spune că multe femei sunt în aceeaşi situaţie ca Veronica. Iar în memoria ei, a decis să construiască, din donaţii, o clinică în care mamele sărmane să poată fi tratate gratuit. 

Dan Damaschin, preot: "Vorbim de un centru medical complex cu toate specialităţile de care e nevoie şi îmi doresc foarte foarte mult să amenajăm şi un centru de imagistică, asta pentru că, din păcate, prea des mamele noastre nu pot beneficia de investigaţii"

A fost găsit deja un spaţiu pentru ridicarea clinicii. Iar cu donaţiile primite până acum, lucrările de construcţie au început. Deja există discuţii şi cu medicii care ar putea lucra aici în mod voluntar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » În timp ce alţii ridică biserici, preotul Dan Damaschin a început construcţia unei clinici în care mamele să fie tratate gratis