Antena Meniu Search
x

Separatoarele de sens, pericol pe şosele. Numărul accidentelor din România a crescut din cauza parapetelor

Mor oameni în accidente grave, în România, din cauza parapetelor! În afara oraşelor, lipsa lor produce tragedii, iar în localităţile în care acestea sunt montate, sunt montate atât de prost încât moartea pândeşte la tot pasul.

Vezi și

Mor oameni în accidente grave, în România, din cauza parapetelor! În afara oraşelor, lipsa lor produce tragedii, iar în localităţile în care acestea sunt montate, sunt montate atât de prost încât moartea pândeşte la tot pasul.

În Mureş accidentele par trase la indigo. Parapetele montate pentru a împiedica maşinile, în impact, să ajungă pe contrasens, sunt de fapt extrem de incomode pentru şoferi. La trecerile de pietoni, numai la o viteză foarte mică pot fi observaţi oamenii care sunt deja în traversare.

La Sângeorgiu de Mureş localnicii chiar au făcut nenumărate proteste.

În localitatea clujeană Vâlcele pe mijlocul drumului parapetele de beton au fost înlocuite cu borduri. La fel de periculoase. În urmă cu aproape un an o fată de 16 ani a fost accidentată pe trecere şi s-a stins pentru că medicii nu au ajuns la timp la ea.

La aproape 500 de metri de locul accidentului ambulanţa a rămas blocată în trafic. Din cauza bordurilor, maşinile din coloană nu i-au putut face loc autospecialei şi echipajul medical a ajuns după 13 minute la tânăra lovită pe trecerea de pietoni.

Dar nici în aceste localităţi ale morţii nu s-a întâmplat nimic.

Trotuarele am văzut că se fac pe marginea drumului, nu pe mijlocul drumului. Feleacu e singura comună din ţară care are trotuarul pe mijloc, pe margine nu au pe unde circula, spune un localnic.

Pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din România, din contră, nenorocirile se întâmplă din lipsa parapetelor.

La fiecare ploaie serioasă, orice grohotiş ajunge în drum, pentru că lipsesc zidurile de protecţie. De cealaltă parte lipsesc parapeţii iar şoferii, într-un moment de neatenţie, pot ajunge cu maşina în râpă.

Marginea şoselei este un şantier, iar patronul firmei care face lucrările este arestat pentru că ar fi decontat lucrări fictive chiar la acest drum. Fiind un dosar pe rol, nimeni nu poate continua lucrările.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Separatoarele de sens, pericol pe şosele. Numărul accidentelor din România a crescut din cauza parapetelor