Antena Meniu Search
x

România, în topul producției de înghețată în Europa. iar gustul românilor e tot mai rafinat

În zilele de vară, desertul perfect este rece, colorat şi natural. Şapte din zece români au consumat cel puţin o îngheţată în ultimele săptămâni. Este o afacere cu o cifră fierbinte: peste 150 de milioane de euro. Suntem în topul ţărilor europene cu cea mai mare producţie de îngheţată, iar gustul românilor e tot mai rafinat. Astăzi, cele mai căutate sunt sortimentele artizanale, din ingrediente proaspete.

Vezi și

În zilele de vară, desertul perfect este rece, colorat şi natural. Şapte din zece români au consumat cel puţin o îngheţată în ultimele săptămâni. Este o afacere cu o cifră fierbinte: peste 150 de milioane de euro. Suntem în topul ţărilor europene cu cea mai mare producţie de îngheţată, iar gustul românilor e tot mai rafinat. Astăzi, cele mai căutate sunt sortimentele artizanale, din ingrediente proaspete.

Căldură mare. Îngheţata rezistă. Dar nu prea mult, pentru că dispare văzând cu ochii din mâinile clienţilor care o savurează una după alta.

În faţa micii fabrici de îngheţată artizanală din inima Capitalei, e coadă mai tot timpul. Aici, totul se prepară chiar în faţa noastră. Din fructe proaspete şi nimic mai mult.

Fructele se amestecă şi se pasează cu blenderul, apoi se toarnă în maşina de îngheţată. În numai 12 minute, totul este gata.

Pe acelaşi subiect

În gelateria Flaviei Maxim, se vând 120 de kilograme de îngheţată în fiecare zi. Toate cele 18 sortimente se bazează doar pe ingrediente naturale.

"Toată materia primă e din italia, nu vrem să facem rabat la produse", spune Flavia.

Nu întâmplător s-a inspirat din Italia. Se spune că acolo se găseşte cea mai bună îngheţată din lume. Dar şi cea mai multă. 595 de milioane de litri au produs italienii într-un singur an, urmaţi de germani.

Împreună, cele două ţări produc peste o treime din toată îngheţata Europei. România se află abia pe locul 10, cu 44 de milioane de litri.

Cei mai mulţi români preferă îngheţata la cutie. Cea la cornet şi pe băţ au mai puţin succes.

Şi în marile fabrici de îngheţată din ţară, canicula a crescut profitul. Peste 100 de sortimente se produc aici, în Harghita, iar vânzările s-au majorat cu 40 de procente, faţă de anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » România, în topul producției de înghețată în Europa. iar gustul românilor e tot mai rafinat