Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Înaltpreasfinţitul Teodosie a aruncat crucile sfinţite în valurile cât un bloc cu trei etaje din Marea Neagră! Jandarmii au oprit un tânăr să intre în mare

de Redactia Observator

la 06.01.2017 , 20:45

Viscolul violent şi valurile cât un bloc cu trei etaje nu l-au împiedicat pe Înaltpreasfinţitul Teodosie să se abată de la tradiţie. Arhiepiscopul Tomisului a aruncat în Marea Neagră crucile sfinţite de Bobotează. Şi a lovit o lebădă!

Marea învolburată nu l-a speriat pe un tânăr care a reuşit să recupereze una dintre cruci. Pe altul, nu l-au lăsat jandarmii să intre în mare.

Lebăda a scăpat teafără, după ce a fost lovită de Înaltpreasfinţitul Teodosie. La fel şi temerarul care s-a aruncat în apă să recupereze una dintre cele trei cruci aruncate de arhiepiscop, în Portul Tomis. Furtuna de pe mare a fost cotată de gradul 8, la ora procesiunii. 

Vezi și

Îmbrăcat într-un costum de neopren, tânărul nu este la prima ispravă. A mai prins o cruce şi anul trecut. 

Pe acelaşi subiect

Un alt credincios a fost împiedicat să se arunce aproape gol în marea rece şi periculoasă. 

Vântul a suflat cu atâta forţă, încât crucile n-au ajuns prea departe. Valurile le-au adus înapoi la mal. Un bărbat doar s-a aplecat şi a prins una.

Aşa spune şi folclorul. Că cine scoate o cruce din apă, va fi ocrotit tot anul. Chiar şi dacă saltul pentru a recupera una este foarte periculos.

Unii s-au încumetat să încerce apa mării chiar şi fără un trofeu pus în joc. Paul Dicu a făcut baie în apa rece ca gheaţa doar de plăcere.

Constanţa este şi acum sub atenţionare de viscol. Furtuna de pe mare este acum cotată la gradul 11 din 12. Au fost valuri şi de 9 metri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Stiri sociale » Înaltpreasfinţitul Teodosie a aruncat crucile sfinţite în valurile cât un bloc cu trei etaje din Marea Neagră! Jandarmii au oprit un tânăr să intre în mare