Antena Meniu Search
x

INAMICII de temut ai DIETELOR! S-A DESCOPERIT ce îţi provoacă FOAME!

În ultima vreme, tot mai multă lume se află în căutarea dietei perfecte. Ceea ce multă lume nu ştie este că există o serie de alimente care provoacă senzaţia de foame.

În ultima vreme, tot mai multă lume se află în căutarea dietei perfecte. Ceea ce multă lume nu ştie este că există o serie de alimente care provoacă senzaţia de foame.

1. Pâinea albă. Făina folosită pentru a obţine pâinea are puterea de a stimula nivelul de insulină al organismului. Cu cât mănânci mai multă pâine, cu atât vei simţi nevoia să mănânci şi mai multă pâine.

2. Sucurile. Din cauza conţinutului mare de zahăr, nivelul glicemiei poate atinge valori destul de mari, lucru ce va da senzaţia de foame.

3. Gustări sărate. Chips-urile sau covrigeii sunt un inamic al dietelor, căci influenţează nivelul de insulin al corpului. De înadată ce termini gustarea, vei simţi nevoia să mănânci ceva dulce. Combinaţia de sărat cu dulce poate da stomacului tendinţa de a trimite semnale greşite către creier, anunţând că a apărut senzaţia de foame.

4. Fast food. Majoritatea ingredientelor folosite în mâncărurile tip fast food au scopul de a solicita cât mai mult posibil centrii nervoşi responsabili de controlul poftei. De aceea, aceste mâncăruri fie pot da dependenţă, fie pot da falsa senzaţie de foame.

5. Alcoolul. Chiar dacă nu faci excese, un consum mic este suficient pentru a influenţa nivelul de hormoni responsabili de foame.

6. Pastele albe. În acelaşi mod cu făina albă, pastele îţi pot strica dietele prin modul în care forţează pancreasul să producă insulină, hormonul care îţi dă poftă de mâncare.

7. Glutamatul. Este o substanţă care provoacă poftă de mâncare. Se găseşte în numeroase produse precum supele la plus, conserve, carne procesată, bere sau chiar îngheţată.

8. Îndulcitorul. Sucurile dietetice sau zaharina ce a luat locul zahărului din cafea pot să crească pofta de mâncare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » INAMICII de temut ai DIETELOR! S-A DESCOPERIT ce îţi provoacă FOAME!