Antena Meniu Search
x

Înapoi la ARMATA OBLIGATORIE? Anunțul făcut în urmă cu puțin timp!

Peste jumătate dintre români vor din ce în ce mai mult reintroducerea stagiului militar obligatoriu, relevă un sondaj realizat de Inscop Research

Peste jumătate dintre români vor din ce în ce mai mult reintroducerea stagiului militar obligatoriu, relevă un sondaj realizat de Inscop Research, omandat de cotidianul Adevărul.

Cercetarea arată că 58,4% dintre români consideră că în România ar trebui reintrodus serviciul militar obligatoriu, în timp ce 31,1% dintre respondenți spun NU, 10,5% reprezentând procentul non-răspunsurilor.

Acordul cu reintroducerea armatei obligatorii creşte odată cu vârsta, tinerii fiind cei mai puțin dispuși să susțină o astfel de perspectivă. Pe categorii de vârstă, pentru reintroducerea stagiului militar obligatoriu s-au exprimat favorabil 48% — între 18 și 34 ani, 57,2% — între 35 și 49 ani, 64,4% — între 50 și 64 ani. 67% dintre persoanele care au vârsta de 65 de ani și peste și-au exprimat acordul pentru o astfel de măsură, în timp ce 24,6% dintre cei intervievați s-au opus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Înapoi la ARMATA OBLIGATORIE? Anunțul făcut în urmă cu puțin timp!