Antena Meniu Search
x

Inaugurarea metroului din Drumul Taberei, amânată din nou

Călătorie fără sfârşit către magistrala M5 de metrou Drumul Taberei. Nu va fi gata nici la sfârşitul acestei luni, din cauza unor probleme tehnice. Premierul şi ministrul Transporturilor dau din umeri şi nu avansează niciun termen pentru finalizarea magistralei începute în 2011.

de Redactia Observator

la 22.06.2020, 23:05

Vezi și
  • Secțiunea de metrou Eroilor - Râul Doamnei are circa șapte kilometri.
  • Lucrările la metroul din Drumul Taberei au început în 2011.

Primele teste la metroul din Drumul Taberei au avut loc astăzi. Însă doar pentru presă şi cei care au lucrat la şantierul metroului. 

La opt ani de la începerea lucrărilor, suntem primii călători ai metroului magistralei 5. Suprafața totală a tunelurilor depășește 8000 de metri și se poate ajunge în subteran în total prin 46 de puncte de acces. 

Punerea în funcţiune a metroului pentru călători mai aşteaptă, însă. Sunt probleme la centrala de ventilaţie şi evacuare a apei în zona Pieţei Moghioroş. 

Constantin Mustăţea, director de investiţii Metrorex: Ideea e că trebuie să lăsăm apa să se depresioneze ușor, ușor să curgă de pe lentila de argilă ca noi, în momentul în care avansăm pe tunel, să apucăm să nu tragem nisipul, să nu fie antrenat de apă și să pățim cumva un accident ca și cel care s-a întâmplat în zona de lângă Spitalul Municipal.

Ultimul termen avansat de autorităţi pentru inaugurare fusese 30 iunie. Cu noile probleme, oficialii se feresc să mai dea pronosticuri. 

Ludovic Orban, premierul României: Cine se frige cu ciorbă suflă și în iaurt. Când va fi din punct de vedere tehnic posibil de pus în circulație, va fi pus în circulație. Acest termen va fi cel mai rapid posibil.

Magistrala M5 ar fi trebuit să fie gata încă din 2017, însă ritmul lucrărilor a avut de suferit din cauza lipsei fondurilor, dar şi a deciziilor politice. 

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: În 2019, Guvernul dinaintea noastră, după cum știți, a dat asigurări că până în decembrie poate fi recepționat. Vreau să îmi cer scuze public în numele celor 17 miniștri și 8 directori generali care au condus Ministerul Transporturilor și Metrorex din 2011 până în prezent.

Magistrala M5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor, va avea aproape șapte kilometri lungime, 10 staţii de metrou şi un depou. Magistrala M5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor - Râul Doamnei, Eroilor - Iancului şi Iancului - Pantelimon. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Inaugurarea metroului din Drumul Taberei, amânată din nou