Antena Meniu Search
x

Un fost sportiv la Steaua a fost arestat pentru trafic ilegal de medicamente. Zeci de mii de euro găsiţi în casa lui

Vezi și

Nouă traficanţi au fost săltaţi în Bucureşti, după ce poliţia a găsit în casele lor zeci de mii de euro şi un adevărat depozit de medicamente gata de vânzare. Trei au şi fost arestaţi - reţeaua a fost descoperită după ce traficanţii s-au certat, iar unul dintre ei a făcut plângere împotriva celorlalţi.

Nouă bărbaţi. Samsari într-o reţea de trafic de medicamente. Curieri care au făcut şi 25.000 de euro într-o săptămână pe spatele bolnavilor de cancer şi al statului român, care le decontează pastilele. 

-De unde aţi cumpărat medicamente şi unde voiaţi să le vindeţi?

În casele celor nouă, poliţiştii din sectorul 4 al Capitalei au găsit pastile şi bani. Peste 16.500 de euro, 12.800 lei și medicamente pentru diferite forme de cancer în valoare de peste 86.000 de lei. Totalul?  Peste 40.000 de euro dintr-un foc.

Pe acelaşi subiect

Celula de trafic ar fi coordonată de Andrei Dulcă, fost sportiv la Steaua. Tranzacţiile le-a făcut dintr-un apartament din Bucureşti transformat în depozit farmaceutic. Dulcă a fost arestat împreună cu două dintre ajutoarele lui. 

-De când făceaţi trafic cu medicamente?

-Aşa a vrut ca să facă bani mulţi.

-Câţi bani ai făcut din trafic cu medicamente?

Afacerea n-ar fi fost descoperită dacă unul dintre traficanţi n-ar fi încercat să-şi păcălească partenerii şi să le vândă medicamente contrafăcute. A fost sechestrat şi jefuit şi, după ce a reuşit să fugă, a făcut plângere la poliţie. Aşa au luat anchetatorii urma reţelei. 

-Câţi bani aţi făcut din trafic?

-V-aţi gândit la pacienţi?

S-au gândit doar la profiturile lor. Circuitul banilor şi al medicamentelor e simplu. Pacientul primeşte gratuit medicamentul recomandat de medic şi decontat de stat, îl vinde samsarilor, la un preţ mai mic decât cel din farmacii, iar curierii îl exportă în Europa, la preţuri mult mai mari. O anchetă Observator a arătat recent cât de uşor poţi obţine un medicament plătit de stat pentru boli grave, fără să ai vreo problemă de sănătate. 

-Ziceau ăştia că nu mai e nevoie de dosar la medicamentele astea. Aş da, vă spun sincer, şi 10 milioane numai să se rezolve.

Hm, staţi că o rezolvăm cumva. 

Internetul este plin de anunţuri cu medicamente pentru afecţiuni cronice. Fiecare tranzacţie înseamnă o lovitură dată statului care cumpără aceste pastile ca bolnavii să le poată primi gratuit.

Statul decontează anual milioane de euro pe medicamente care nu ajung niciodată la bolnavi, ci pe piaţa neagră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Un fost sportiv la Steaua a fost arestat pentru trafic ilegal de medicamente. Zeci de mii de euro găsiţi în casa lui